Vær smart når du låner penge

af

Sammenlign de nøjagtige lånevilkår, inden du optager dit lån – slip for at sende en masse ansøgninger af sted til en masse forskellige lånefirmaer for at kunne sammenligne priser på de forskellige tilbud. Lånio har et genialt koncept, hvor du sender én ansøgning af sted, og Lånio sender dig flere lånetilbud retur online.

Du sparer således en masse tid på at sende ansøgninger til en masse forskellige långivere. Og du optimerer dine chancer for at få både det bedste og det billigste lån.

Konceptet er enkelt:

  • Du sender en ansøgning ind om et lånetilbud.
  • Du modtager op til 3 tilbud på din forespørgsel fra 3 forskellige banker.
  • Du sammenligner tilbuddene og vælger det allerbilligste med de bedste lånevilkår – og sparer masser af penge.

Derudover yder Lånio også økonomisk rådgivning, så du kan forbedre din private økonomi. Lånio er desuden en certificeret af blandt andet E-mærket og Ecommerce Europe, og du kan derfor føle dig helt tryg ved at benytte firmaets ydelser.

Overvejer du at tage et forbrugslån?

Står du akut og mangler penge? Måske har du modtaget en uforudset regning fra tandlægen, en sur selvrisiko fra en bilskade eller en regning på vandskade i kælderen? Uforudsete regninger kan køre privatøkonomien helt i sænk, og det er her, forbrugslån kan være et fint supplement i en akut situation.

Forbrugslån skal helt afgjort betragtes som en slags emergency-lån, der skal redde dig hurtigt. Det skal ikke være et kæmpestort lån, du optager over meget lang tid med en meget lang tilbagebetalingstid. Forbrugslån er nemlig gennemsnitligt dyrere end almindelige banklån, og du må derfor endelig ikke låne flere penge, end det beløb du har brug for her og nu.

En af de helt store fordele ved de online forbrugslån er, at lånene kan optages meget hurtigt. Du ansøger via lånio.dk og takker ja til det tilbud, du synes er mest fordelagtigt for dig. Pengene står på din konto få dage efter, at du har underskrevet låneaftalen. Du skal desuden ikke stille sikkerhed for lånet, og det er derfor ikke nødvendigt at etablere pant i dit hus eller få dine bekendte til at stille kaution.

Du skal heller ikke oplyse, hvad du skal bruge pengene til, ligesom du ikke skal fortælle, hvornår du skal bruge pengene. Alt i alt er det et nemt og hurtigt lån til det akutte behov, hvor du ikke skal stå til ansvar for et hav af oplysninger – og der skal kun underskrives ét dokument.

På Lånio.dk kan du gå ind og beregne prisen på dit forbrugslån og få fuldt overblik over årlige omkostninger i procent, tilbagebetalingstid, renter, gebyrer, månedligt afdrag og så videre. Prisen på forbrugslån afhænger af en række forskellige faktorer, blandt andet størrelsen på lånet, og hvor lang tid du ønsker at afdrage over.

Samlelån kan samle alle dine nuværende lån

Lånio tilbyder også samlelån. Samlelån er et meget fornuftigt lån i de tilfælde, hvor du har stiftet gæld hos en række forskellige kreditorer. Har du for eksempel flere forskellige forbrugslån hos flere forskellige kreditorer, vil du hurtigt kunne tabe overblikket over gældens størrelse, de månedlige afdrag, forskellige forfaldstidspunkter og din restgælds størrelse hos de forskellige kreditorer.

Det kan derfor kun anbefales at samle dine forbrugslån og andre lån i et samlelån. Det betyder, at ét låneselskab indfrier alle dine gældsposter hos dine forskellige kreditorer, således at din gæld i stedet er samlet et sted – nemlig hos det nye låneselskab. Ikke nok med at det kan give dig et markant bedre overblik over din økonomiske situation, hvornår du skal betale afdrag, samt hvornår du kan forvente at have indfriet din gæld fuldt ud – du vil i mange tilfælde også kunne spare en del penge, da du ikke skal betale administrationsgebyrer, renter og øvrige omkostninger til en række forskellige kreditorer. Her nøjes du med at betale ét sted.

Når du skal optage samlelån skal du dog i første omgang være helt bevidst om, hvordan dine forskellige lån ser ud, og om der er nogle særlige vilkår ved for tidlig indfrielse. Når du indfrier en gæld hurtigere end aftalt, mister den pågældende kreditor nemlig penge (blandt andet i form af renter), og derfor opstiller flere kreditorer en række kriterier for en for tidlig gældsindfrielse. Hos nogle kreditorer kan du slet ikke indfri gælden hurtigere end aftalt. Andre kreditorer betinger for tidlig indfrielse af betaling af et særdeles højt gebyr. Vær sikker på, hvordan du står, så du også kan regne på, om det kan betale sig at samle dine lån ét sted.

Billån kan være uundgåelige

Som online markedsplads for lån tilbyder Lånio naturligvis også billån. Det foregår på samme måde som forbrugslån og samlelån. Du indsender en ansøgning til Lånio, der vender tilbage med flere lånetilbud fra forskellige låneselskaber. På den måde kan du opnå den billigste bilfinansiering på de allerbedste lånevilkår.

Billån adskiller sig sædvanligvis fra forbrugslån ved at være et lån, der for det første er målrettet køb af biler, og for det andet skal du typisk stille sikkerhed for lånet i form af pant i bilen. Men hos Lånio kan du søge om billån uden sikkerhedsstillelse, ligesom du heller ikke nødvendigvis behøver at lægge en del af betalingen selv.

Du kan sammenligne priser allerede, inden du ansøger om lånet, og selv hvis du vælger at ansøge, er det altid helt uforpligtende for dig. Når du ansøger om et specifikt lånebeløb, så hav altid for øje, at der typisk er nogle stiftelsesomkostninger, administrationsgebyrer samt månedlige gebyrer forbundet med det billån, du ansøger om. Vær derfor sikker på, hvor mange penge du har brug for at låne.

Lånio har mange samarbejdspartnere

Lånio samarbejder med nogle af de bedste banker, pengeinstitutter og internetbanker. Når du ansøger, sender disse deres allerbedste tilbud af sted til os, som matcher dine kriterier bedst muligt. Du kan således ikke selv vælge, hvem du vil have tilbud fra, men du modtager til gengæld kun de lånetilbud, som er relevante for dit behov.

Når du skal beslutte, hvilket lån du vil takke ja til, skal du gå ind og se på lånets årlige omkostninger i procent. Det er dit bedste redskab til at vurdere lånets pris – jo højere årlige omkostninger i procent, des dyrere er lånet.

Du skal desuden være indstillet på, at bankerne laver en kreditvurdering af dig og får adgang til informationer om din økonomiske situation. Disse oplysninger bruger de til at lave det bedste lånetilbud til netop dit behov.