Mange mennesker oplever perioder i deres liv hvor økonomien ikke er helt solid, og hvor man er nødsaget til at optage et lån for at dække akutte udgifter. I disse perioder kan et forbrugslån være den hjælp man søger, men ikke alle forbrugslån er lige fordelagtige og det handler om at indhente flere tilbud inden man træffer det endelige valg.

Her får du en guide til hvad du skal huske at tage højde for og undersøge inden du skriver under på et givent lån.

Indhent altid flere tilbud

Som med så mange andre ting i livet, så gælder det også for lån at man bør undersøge markedet grundigt inden man vælger den ene udbyder fremfor den anden.

Selvom at mange af udbyderne har lignende renter for deres forbrugslån, så kan der alligevel forekomme forskelle som kan have stor betydning for det samlede beløb man ender med at betale tilbage.

Forskellige udbydere opererer med forskellige løbeperiode samt gebyrer for overskredet betalingsdato, og det kan i den forbindelse være en god idé at indhente forskellige tilbud, så man kan veje fordele og ulemper op imod hinanden.

Ens egen økonomiske situation kan også have betydning for hvilken udbyder der kan give det bedste tilbud. Står man eksempelvis i RKI, så er der visse udbydere der slet ikke vil låne en penge, mens andre ser lidt lettere på dette faktum. Her er det heller ikke alle forbrugslån der duer, og man kan faktisk risikere at få afslag på visse efterspørgsler.

Hvordan vil du betale pengene tilbage?

Når du har været inde på sammenligningssiden Superkredit eller andre lignende sider og fundet det rette match i forbindelse med dit forbrugslån, så skal du gøre op med dig selv hvordan og hvornår du vil betale lånet tilbage.

Det er ikke en hemmelighed at alle økonomiske lån skal betales tilbage til banken eller den online udbyder, men alligevel kommer tilbagebetalingen bag på nogle mennesker. Det er måske ikke selve tilbagebetalingen der kommer som et chok, men snarere de renter og gebyrer der følger med.

Når du låner en sum penge, så vil du sjældent ende med at skulle betale det eksakt samme beløb tilbage. Du vil altid skulle betale mere i form af renter, og det er derfor essentielt at du også laver plads til disse renter i dit budget.

Hvis du vil undgå unødig stress og bekymring, så lav en grundig plan for din tilbagebetaling, så du nøjagtig kender til din fremtidige indkomst og dermed hver måned kan lægge de penge til side som det pågældende forbrugslån kræver. Overskrider du datoer for betaling, så bliver lånet ofte dyrere, og løber det helt løbsk, så kan du ende med at betale det tidobbelte af det beløb du oprindeligt lånte.

Hvad skal du låne penge til?

Mens nogle forbrugslån er fuldkommen nødvendige at tage for eksempel i forbindelse med en tandlægeregning eller en udgift hos mekanikeren, så er der andre udgifter man måske kan udskyde til bankkontoen igen er stabil.

Mange mennesker tage unødige lån til et uhensigtsmæssigt forbrug, og bibeholder man ikke overblikket, så kan lånene faktisk få magten over ens liv.

Kan man leve uden det dyre forbrugslån, kviklån eller lignende, så bør man forsøge at gøre lige præcis dette. Nogle lån er selvfølgeligt ikke den store belastning for hverken sind eller økonomi, hvis man er grundig og opmærksom omkring dem, men andre lånetyper kan sætte dybe spor i ens privatøkonomi, som kan forfølge en i årevis.

Det kan hænde at man ikke kan udskyde betalingen af en regning, og her er forbrugslånet en effektiv løsning, man skal bare til enhver tid huske at der altid er risici og renter forbundet med et økonomisk lån.