De fleste danskere får på et tidspunkt i deres liv behov for at optage et lån. Det er dog ikke alle, der tænker på at undersøge markedet, inden de låner penge. Det kan resultere i, at de ikke får det billigst mulige lån. Vi klæder dig her godt på, så det ikke sker for dig.

Mange danskere henvender sig udelukkende i deres egen bank, når de låner penge. De tænker, at de altid får det bedste lån, når de har konti, opsparing, pension samlet dér. Det giver en tryghed, fordi de kender deres kunders økonomi, og hvis man har et godt forhold til sin bankrådgiver, spiller det også ind.

Det er bestemt også en god idé, at du indhenter et tilbud fra din egen bank, hvis du ønsker at låne penge. Det er dog ikke altid tilfældet, at de giver dig det billigste lån, så du bør selv undersøge markedet, inden du accepterer din banks tilbud.

I dag er der nemlig flere online banker, som tilbyder konkurrencedygtige priser. Det er gratis at ansøge, og det er ofte ikke et krav, at du skal være kunde hos dem.

Vi giver dig nogle råd, så du nemt og hurtigt kan undersøge lånemarkedet.

Brug en sammenligningstjeneste

Det stopper helt sikkert mange danskere fra at indhente flere tilbud, hvis de selv skal ansøge hos hver enkelt bank. Det kan nemlig være en uoverskuelig proces, hvis du skal sætte dig ind i de forskellige bankers regler og opsætning af tilbud.

Her er det en god løsning, hvis du benytter dig af en online sammenligningstjeneste for lån, som står for at indhente tilbud fra flere banker på dine vegne.

Du udfylder nemlig kun én ansøgning, som bliver sendt ud til bankerne, og de vender hurtigt tilbage. Sammenligningstjenesten giver dig så mulighed for let og overskueligt at sammenligne dine lånetilbud, så du finder det billigste.

Den største sammenligningstjeneste på det danske lånemarked er LendMe, som lige nu indhenter tilbud fra 14 banker. Det er gratis og uforpligtende at sende en ansøgning afsted.

Undersøg mere end renten på lånet

Det er let at stirre sig blind på renten, hvis du kigger dit lånetilbud i gennem. Den er let at forholde sig til, og den forklarer også en stor del af udgifterne på dit lån, da den beskriver hvor stor en del af lånebeløbet, der tilskrives dit lån.

Så selvom den er en god beregning for prisen på dit lån, er det også vigtigt at have andre ting for øje, når du undersøger markedet. Det kan blandt andet være den samlede løbetid, det månedlige afdrag samt etablerings- og administrationsomkostningerne.

Derfor er lånenes ÅOP et vigtigt tal at sammenligne, da det både indeholder renten, de forskellige omkostninger og tager højde for løbetiden. Det står for ‘Årlige Omkostninger i Procent’ og er den totale pris, som du betaler for dit lån om året.

Vi håber, at du har fået et bedre overblik over nogle af de vigtigste elementer i et lånetilbud, så du nu er klar til at finde det billigste lån.