Hvordan går man egentlig frem med udstykning af grund? Det behøver slet ikke være så kompliceret som du måske går og forestiller dig, og slet ikke, hvis man får en god landinspektør med på holdet, der kan udstykke din grund til perfektion. Det kan du læse mere om og blive lidt klogere på her. 

Hvad er udstykning af grund?

Praktiserende landinspektører er faktisk de eneste ud over staten, der må udføre matrikelarbejde, som for eksempel udstykning af grund og opmåling af skel. Når en del af en ejendom skal sælges som en ny grund, så skal man udstykke grund. For at udstykke grund, skal man have fat i en beskikket landinspektør, det er med andre ord ikke en opgave, som du selv kan klare eller få hjælp til af nogen, der ikke er beskikkede landinspektører.

Det er med andre ord lidt et specialfelt, som du skal have en specialist til at udføre. Både for dig selv og potentielle efterkommere, så er det en god ide at have styr på sagerne, når der kommer til grund og skel. Det er nemlig sådan noget, der tit kan føre til både nabokonflikter og arvekonflikter, og derfor er det smart at have godt styr på både grund og skel så hurtigt som muligt. Der er intet at tabe, på at have orden i sagerne, faktisk så ser vi at flere sparer gode penge på at udnytte de stigende grund- og ejendomspriser ved at udstykke grund fra for eksempel ejendomsparcel.

En god ide med stigende grund – og ejendomspriser

En landinspektør kan hjælpe med udstykning af grund fra din ejendomsparcel, det kan nemlig være en god ide nu hvor vi ser en klar stigning i grund og ejendomspriser. Når du udstykker din ejendom så falder værdien på din ejendom, og dermed så slipper du for dyr beskatning af denne. Når du skal lave dette, er det en god ide at rådføre sig grundigt, med en dygtig landinspektør.

Undgå konflikter med din nabo

Hvor ligger skellet og hvad er afstand til skel, er et almindeligt grundlag for mange nabokonflikter. Det er heldigvis sådan, at mange af disse konflikter kan undgås, hvis nu man bare sørger for at have styr på skel og grund. Der er nemlig regler for blandt andet hvor tæt du må plante dit æbletræ eller bygge en havepavillon på andres skel, og derfor så kan det hurtigt blive sure miner, hvis der er uenighed om, hvor dette skel rent faktisk befinder sig.

Når man har styr på hvor skellet er og hvad der er afstand til skel, så ved begge parter i sagen, præcis hvad de har at forholde sig til.

Som du kan se, så er det en god ide at få hjælp til udstykning af grund fra en landinspektør. Det er en opgave der kræver et helt bestemt speciale, og det kan spare dig for både penge og potentielle konflikter. Det er rart at have overblik over fundamentale ting som ejendom og skel, og dette er noget som landinspektøren kan hjælpe dig med.