Det er nødvendigt at tjene penge, for selvom Danmark har bedre sikring for arbejdsløse, er det stadig hårdt at leve på overførselsindkomst. Det er desuden målet for de fleste, at de gerne vil arbejde. Men for at finde en arbejdsplads, bliver du nød til at gøre dig selv mere attraktiv for mulige arbejdspladser. Du er nemlig sjældent alene om buddet, og det betyder, at du har flere konkurrenter om pladsen. Når du gerne vil gøre det, er det vigtigt at du holder tre ting in mente: dine evner, dit CV, og din ansøgning. Det er nemlig de ting, der danner rammen om din profil, og det er det, din kommende arbejdsplads kigger på, når de skal sortere i mulige ansøgere. Hvis midlerne er for få, kan du eventuelt benytte dig af SMS-lån, mens du søger arbejde.

 

Vid, hvad du kan, og udvikl dine evner

For arbejdspladsen er det vigtigt, at du kan skabe merværdi. De vil gerne have, at du er din løn værd, kort fortalt. Det viser gennem de kompetencer, du kan tilbyde. Det er din tidligere erfaring, du skal trække på, når du skriver dit CV. Når du ikke har arbejde, kan det desuden være en god idé at efteruddanne dig. Der er mange kurser, du kan tage i alt fra fagspecifikke ting som truckcertifikat og hygiejnekurser, men det er også efteruddannelse i rollen som leder. Alle kompetencer kan være en fordel, og du bør kigge på, hvad du gerne vil og efteruddanne dig herefter. Det koster som regel lidt penge, men det kan være forskellen på arbejde og arbejdsløshed.

 

Dit CV og din ansøgning skal tilpasses

Når du skriver dit CV og din jobansøgning, er det vigtigt, at du tilpasser den din kommende arbejdsplads. Bring de evner i spil, der er relevante, og skriv ansøgningen direkte til arbejdet, som du søger.