Det kan være dyrt at starte sin egen virksomhed, og der er mange juridiske ting og termer man skal have styr på, for at undgå konflikt. Er det overhovedet muligt at starte en virksomhed uden dyr advokat? Det, og meget mere omkring at starte virksomhed, kan du få læse mere om her. 

Juridiske forhold ved at starte virksomhed

Det er blevet ekstremt populært at starte egen virksomhed. Iværksætterånden lever i bedste velgående i Danmark, og vi er en nation av innovation og skarpe hjerner, der har gode virksomhedsideer og koncepter. Det bliver der mange nye virksomheder af, men det kræver også, at man sætter sig godt ind i det regelværk der gælder for at starte egen virksomhed. Der er mange økonomiske udgifter knyttet til det at starte egen virksomhed, enten alene eller sammen med andre. Det er dog ærgerligt, hvis man skal bruge hele selskabets opstartskapital på advokathjælp. Advokattjenester kan nemlig være meget dyrt. Findes der alternativer? Og hvorfor er det egentlig, at man ska bruge juridisk bistand, når man skal starte en virksomhed?

En af årsagerne til at mange får hjælp af en erfaren erhvervsadvokat, når de skal starte virksomhed, er at der er mange juridiske forhold, der bør afvikles i forbindelse med opstart af virksomhed. Det kommer først og fremmest an på hvad slags virksomhed man har tænkt sig at starte. Et ApS, kræver for eksempel juridisk rådgivning, og det samme gør virksomheder, med flere ejere. Der er ikke lige så mange juridiske faldgruber, hvis man udelukkende skal starte en enkeltmandsvirksomhed. Hvis man er flere ejere, kan det for eksempel være en særdeles god ide at få på plads det man kalder en ejeraftale. En ejeraftale er en juridisk bindende aftale mellem ejerne i en virksomhed. Man kan på mange måder anse det som en form for regelsæt. for hvordan man skal undgå konflikter i virksomheden og agere i bestemte situationer, hvis de skulle opstå. Et eksempel på dette, kan være hvis en af ejerne dør eller nogen ønsker at forlade ejerskabet, eller hvad der skal ske af sanktioner, hvis en af virksomhedens ejere driver konkurrerende virksomhed. Det der defineres i ejeraftalen afhænger af virksomheden, men man bruger som regel en advokat for at sætte op aftalen og for at gennemgå den for potentielle juridiske faldgruber.

Hvis man skal stifte et anpartselskab, er dette også noget der kræver hjælp af en juridisk rådgiver eller en advokat. Det er også mange der vælger at få hjælp til udformning af ansættelseskontrakter, hemmeligholdelsesaftale eller oprettelse af vedtægter. Dette er bare nogen eksempler på, hvad en erhvervsadvokat gør, men behøver det at være så dyrt.

Alternativ til dyr advokathjælp

Legalhero er et alternativ til dyr advokathjælp. Her får du hjælp fra godkendte jurister til alle de opgaver som en erhvervsadvokat kan hjælpe dig med, til en langt mere gunstig pris. Her kan du nemt og enkelt sende en henvendelse online, og få hjælp til en meget lavere pris end det du får, hvis du kontakter et traditionelt advokatfirma. Det betyder dog ikke, at kvaliteten er noget dårligere af den grund.

Du kan nemlig være helt sikker på at din opgave bliver løst af en, der har dit emne som sit specielle fagområde og spidskompetence. Når du har sendt en henvendelse, vil du modtage et eller flere tilbud på opgaven, og du kan dermed vælge det tilbud, som du helst vil have. Når du har accepteret et tilbud, så ved du præcis, hvad det vil koste. Det er med andre ord ikke som, når man har kontakt til et advokatfirma, og der hele tiden kan komme omkostninger oveni det man troede man skulle betale.

Derfor er Legalhero et billigere alternativ, der leverer juridisk bistand af høj kvalitet, til dig der skal starte virksomhed.