Skal du til at investere i banker?

Ønsker du at lære mere om investeringer og økonomi? Så er det her måske noget for dig. Lær mere om investeringer og find inspiration til hvad du gerne vil investere i. Mulighederne er mange, og de står bare og venter på dig. Læs om hvilke aktier der kan være fordelagtige at investere i og hvilke forskellige typer aktier der findes. Så du kan foretage det bedste og mest informerede valg.

Drømmer du om at komme ind i aktieverden og investere dine penge? Så er bankaktier måske noget for dig. Læs mere om hvad der er og andre forskellige slags aktier og find inspiration til dine fremtidige investeringer.

Banker igennem tiderne

Tilbage i slutningen af 00’erne skete der en del ting som bankerne ikke helt havde forudset. Fordi op igennem starten af det nye årtusind, gik det økonomisk rigtig godt. Men så ramte den økonomiske krise omkring 2008 og det stod pludselig rigtig skidt til for bankerne og for tusinder af mennesker, der pludselig stod uden arbejde. Det har dog vendt igen siden da og siden krisen er der set økonomisk opsving.

Investering i bankaktier

Efter den økonomiske krise, har bankerne dog fået rigtig godt styr på det igen. Det er derfor en investeringsmulighed, som godt kan ses nærmere på. Der er mange muligheder derude og mange forskellige typer aktier at investere i. For eksempel kan du investere i cykliske aktier. Det er aktier hvis indtjening stiger, når økonomien går rigtig godt. De bliver så ret hårdt ramt når det går økonomisk dårligt, men de bliver dog ikke påvirket særlig meget af verdensøkonomien. Det er den slags virksomhed i banksektoren, som hovedsageligt tjener sine penge ved at låne penge ud.

Du kan finde en liste over forskellige banker, som kategoriseres som cykliske aktier og finde inspiration til din eventuelle fremtidige investeringer. Der er lidt af hvert, fra danske til tyske til amerikanske udbytteaktier. Vær opmærksom på at dette kun er inspiration og ikke en anbefaling til at købe disse aktier.

Vær opmærksom på dette

Inden du investerer i en aktie, er det en god idé at undersøge nogle grundlæggende ting først. Find ud af hvordan deres økonomi er og hvor godt deres forretning går. Det er også en god idé at være opmærksom på bankaktiens ROE og ROA. ROE er bankens egenkapital, og ROA er afkastningsgraden, og er et tal der viser hvor profitabel en virksomhed er. ROA kan bruges til at sammenligne virksomheder, der minder om hinanden. Desuden tager ROA højde for gæld, hvilket ROE ikke gør. Derudover kan det også være smart at se på P/B-værdien, som viser hvordan aktiens pris er i forhold til aktivernes værdi. Det kan også være brugbart, når man skal beslutte sig for hvad man gerne vil investere i.

Generelt gælder det jo at når man investerer i aktier, investere man i en virksomheds fremtid. Derfor kan det være relevant at kigge på fortiden og hvordan den pågældende virksomhed har klaret sig igennem kriser som for eksempel Covid-19, som har haft negative konsekvenser for mange.