Konkurrencen blandt moderne virksomheder er stor, og som følge af den digitale udvikling tages alverdens nye, effektive midler i brug i kampen om at skaffe flest kunder. Den digitale udvikling er i rygende udvikling, og ingen moderne virksomheder kan lukke øjnene for udbredelsen af elektroniske medier og computerbaserede forretningsgange. Ønsker din virksomhed at klare sig godt på nutidens marked og få en stor konkurrencefordel, og det er vigtigt, at I går forrest i brugen af den digitale verdens mange muligheder.

 

Online markedsføring

Hvis du ønsker at bruge den digitale verdens mange nye muligheder, er online markedsføring et godt sted at starte. Måske kender du i forvejen en del til markedsføring, som er en bred betegnelse for de forskellige aktiviteter, en virksomhed kan foretage for at fremme salget af en serviceydelse eller et produkt, og online markedsføring foregår på internettet. Online markedsføring omfatter en lang række aktiviteter, blandt andet søgemaskineoptimering (SEO), e-mail markedsføring, webanalyse og sociale medier. Størstedelen af alle danskere bruger dagligt internettet, og derfor er det i dag altafgørende at forsøge at fange folk her, hvis man som moderne virksomhed ønsker at skaffe flere kunder.

 

Søgemaskineoptimering (SEO)

SEO er et redskab inden for online marketing, der har til formål at fremme din hjemmesides placering på forskellige søgemaskiner, som eksempelvis Google. Målet med SEO er at tiltrække flere besøgende til din hjemmeside ved at sørge for, at din hjemmeside rangerer højt på Google. Søger en potentiel kunde efter et bestemt produkt eller en ydelse, som din virksomhed sælger, vil din hjemmeside ved hjælp af SEO være den første, kunden møder, når de søger på Google. På den måde er der stor sandsynlighed for, at de vælger din virksomhed frem for dine konkurrenter.

SEO består af en kombination af research, analyse, teknisk forståelse og markedsføring og indeholder blandt andet discipliner som søgeordsanalyse, tekstforfatning og linkbuilding. For at søgemaskineoptimeringen skal lykkes, skal der desuden lægges en SEO-strategi for, hvordan SEO-kampagnen skal udføres, for at I kan nå til tops i placeringen på søgemaskinerne. Man kan som virksomhed udføre en del af SEO-arbejdet selv, men det kræver en del forståelse for teknik og markedsføring, og derfor findes der en lang række virksomheder, der arbejder målrettet med online markedsføring, og som tilbyder deres ekspertise på området.

 

River Online

Mange virksomheder bruger professionel hjælp til at optimere deres hjemmeside, og der findes heldigvis mange eksperter derude, der kan bidrage med alt fra guide og vejledning til udførelse af det meste af optimeringen. Et eksempel er marketing bureauet River Online, der hjælper med alt inden for online markerting, herunder SEO, social media marketing og Google Ads. Besøg deres hjemmeside www.riveronline.dk, og få en gratis 360 analyse for at komme godt i gang.