Du har måske hørt om samlelån? Det er svært ikke at komme over begrebet samlelån når du ser efter lån online. Der findes så mange låneleverandører efterhånden, at det kan være svært at finde rundt i. Her kan du læse mere om hvad begreber som samlelån og refinansiering går ud på og hvordan du kan finde det bedste samlelån for dig.

Hvad er et samlelån?

Det kan hurtigt blive uoverskueligt at have mange små gældsposter. Det at skulle holde styr på mange små lån med forskellige dyre renter og gebyrer, kan hurtigt blive både dyrt og enormt stressende. Derfor findes der noget der hedder samlelån. Samlelån omfatter mange små lån og giver dig kun en månedlig betaling at forholde dig til om måneden.

Et samlelån er et lån hvor du kan samle flere små gældsposter i et stort lån. Det er med andre ord et lån der samler dine andre lån, det kan for eksempel også være kredikortgæld. Hos fair lån kan du få et samlelån hvor alle dine gældsposter bliver samlet i et større lån. I de fleste samlelån behøver man ikke selv at tage kontakt til sine kreditorer, men det er noget som låneselskabet der står for dit samlelån gør. De indfrier dine små lån og samler gælden i et større og meget mere overskuelig lån.

Hvad er refinansiering?

Refinansiering og samle lån går faktisk ud på det samme. Refinansiering er også et tilbud til dig der har flere små gældsposter der er ved at blive både dyre og uoverskuelige, og som ønsker at refinansiere din gæld i et større lån. Dette er perfekt for dig der mangler overblik over hvad du rent faktisk skylder, og ønsker at rydde op og få en bedre økonomisk situation – og ikke mindst spare penge.

Hvordan sparer jeg penge?

Der er mange penge at spare på at refinansiere et lån eller få et samlelån. Det er fordi du bliver kvit alle de dyre gebyrer på små lån og kreditkortgæld og i stedet kun forholder dig til en enkelt regning om måbenden. Dette er i de fleste tilfælde meget, meget billigere end at betale de små lån af separat. Når du har et samlelån eller har refinansieret dine små lån, kan du nemmere få oversigt over hvad det præcis er du skylder, og betale ned på et samlet beløb i stedet for flere små, uoverskuelige beløb. Renten for refinansiering eller samlelån er tit meget billigere end de individuelle rentesatser for de små lån og din kreditkortgæld, og det er altså tit her du sparer mange penge. Det kan også være mange penge at spare for dig der har flere gældsposter som er blevet uoverskuelige, og som det er svært at følge med i. Så kan man hurtig glemme en betaling, og det bliver endnu dyrere i unødvendige gebyrer og rente – så er det meget bedre at have oversigt over hvad du faktisk skylder og ikke betale unødvendigt dyre summer i renter og gebyrer hver måned.

Sammenlign lån for den bedste rente

Det er altid en god ide at sammenligne flere lån inden du vælger hvilken bank eller låneleverandør du ønsker at underskrive en eventuel lånekontrakt med. Når du sammenligner lån, får du et overblik over hvilke tilbud der findes, og muligheden for at vælge det lån der giver de bedste vilkår for dig og din situation. Det er meget nemmere at finde den bedste rente når du har mulighed for at sammenligne, i stedet for bare at gå for det første og tilsyneladende bedste lån. Der kan være mange penge at spare på at vælge det rigtige lån, derfor er det altid en god ide at sammenligne inden du vælger, så kan du tage en meget mere kvalificeret beslutning.