Ligegyldigt om der er tale om en tilbygning til boligen, en renovering af sommerhuset eller en ny stor carport, er det de færreste mennesker, der har nok penge på bankkontoen til at kunne finansiere et større renoverings- eller byggeprojekt helt selv uden nogen former for økonomisk støtte udefra. Men hvilke tilskuds- og finansieringer findes der egentlig på markedet? Og hvilke kan bedst betale sig for netop dit byggeprojekt? Det forsøger vi at give dig et overblik over her.

Fradrag

Skal du have professionel hjælp udefra, skal du huske, at der er noget, der hedder håndværkerfradrag. Du kan få håndværkerfradrag for bestemte service- og håndværksydelser, som er udført i dit hjem eller fritidsbolig. Du skal blot huske at gemme dokumentation for det arbejde, håndværkerne udfører.

Tilskud

Skal du foretage en renovering, der er en energiforbedring af din bolig, er der tilskud at hente. De fleste energirenoverende tiltag kan få økonomisk støtte, og hvor meget tilskud du får, afgøres af, hvor meget energi der vil blive sparet. Mange energiselskaber giver støtte til energibesparelser, både i form af økonomisk tilskud eller professionel rådgivning. Der kan desuden være mulighed for både landsdækkende eller lokale tilskud, så undersøg sagen grundigt hos kommunen og dit energiselskab, inden du går i gang.

Lån

Det er selvfølgelig vigtigt, at du undersøger, hvor meget I har råd til at bygge for og sammenholder dette med, hvad I reelt har brug for at bygge. Er der ikke nok penge til det hele, kan det være en løsning at låne de resterende penge. Kontakt din bank, og undersøg markedet for, hvor du kan få det bedste lån. Dette kan du blandt andet gøre her på siden, hvor vi har samlet alle lånemuligheder, så du nemt og hurtigt for et overblik over alle de muligheder, du har. Har du brug for en guide til lån af penge, kan du læse mere her.

Forsikring

Skal du reparere noget, der er gået i stykker på huset, bør du altid tjekke, om din forsikring dækker. Du kan få hjælp til forsikringer her.