Overvejer du at låne penge til en ny bil?

af

De fleste af os går og drømmer om noget. Har du en interesse for biler, har du næsten med sikkerhed en særlig bil i tankerne, når du skal besøge forhandleren. Det er dog bestemt ikke alle, der har økonomien til at kaste en masse penge efter drømmebilen. Hvilke overvejelser kan du gøre dig, hvis du gerne snart vil have fingrene i drømmebilen, men ikke har pengene i hånden på nuværende tidspunkt?

Lån til drømmebilen kan være tættere på end du tror.

Du kan overveje at låne penge. Der er mange fordomme omkring at låne penge – og særligt, hvis det er til ting, der falder i kategori med biler. Altså en større investering, som måske godt kunne have været undværet.

Men sandheden er, at langt de fleste har behovet for en bil, og når man alligevel skal bruge penge på en bil, er det så ikke bedst at købe den rigtige til at starte med? Så slipper man for lappeløsninger og for at skulle bruge penge på at skifte bilen ud senere hen, når man endelig har fået tjent pengene ind til drømmebilen.

Tjek dine muligheder for at låne til en bil her

Fordele og ulemper ved at låne

Der er fordele ved at tage et billån – men der er naturligvis også ulemper. Fordelen er, at du som nævnt ikke vil have foretaget dig en lappeløsning, der kan føre til, at du i sidste ende har betalt endnu mere for din bil, fordi du også har været nødt til at skifte en midlertidig bil ud undervejs.

Derudover er det heller ikke nær så farligt at låne penge, som mange mennesker tror. Der er mange fordomme omkring dét at låne, men i bund og grund handler det blot om at være bevidst om, hvilke aftaler, man indgår i, og så er det naturligvis vigtigt at overholde dem.

Ulemperne ved at låne er, at der altid er en risiko ved det. Skulle der ske noget ved din økonomi, som du ikke havde set komme, kan det være, du ikke kan betale tilbage på dit lån, og så kan du altså risikere at stå med nogle meget høje renter. Det vil gøre det endnu sværere at betale tilbage på lånet. Dette er en ulempe ved at låne – og derfor er det vigtigt, at du har et godt overblik over din økonomi, før du kaster dig ud i det.

Har du en reel forståelse for din økonomi og dine fremtidige indkomster, står der dog intet i vejen for, at du kan optage et lån. Så kan du ikke slippe tanken om drømmebilen, er det måske tid til at tage dét billån. Men hvilke forskellige muligheder er der for at tage et billån?

Skal du låne penge fra banken eller online?

Dét er et spørgsmål, alle, der skal til at låne penge, stiller sig selv. For hvad kan bedst betale sig? Skal man høre banken, om det er muligt at optage et billån? Eller skal man blot tage det online?

Det er særligt online lån, der er en del fordomme omkring – men er de i realiteten så forskellige fra et banklån? Hvad er forskellen egentlig?

Når man vælger at tage et billån i banken, skal man først og fremmest igennem en proces, hvor man skal godkendes til at optage et lån. Du skal aftale et møde med din bank, hvor du skal forklare, hvor meget du vil låne, og hvad du vil bruge pengene på.

Ligeledes vil dine konti blive gennemgået – banken skal sikre sig, at du er en kvalificeret kandidat til at optage et lån. Og herefter kan du altså enten blive godkendt, eller du kan få et afslag på din anmodning om et billån.

Bliver du godkendt, vil du få en aftale, hvoraf det vil fremgå, hvordan du skal betale lånet tilbage. Altså hvor meget du skal betale i rente, hvor meget du skal betale tilbage om måneden, og hvor hurtigt du skal betale tilbage. Men hvordan foregår det så, når man vælger at tage et lån online?

At låne online

Når du optager et billån online, er processen egentlig langt mere enkel, end når du optager et lån i banken. Ved et online lån stilles der nemlig ingen sikkerhed for lånet. Det vil sige, at du ikke behøver forklare eller retfærdiggøre for nogen – andre end dig selv og måske din partner – hvad pengene egentlig skal bruges til. Altså står det frit for dig at bruge pengene på en ny bil – også selvom den er lidt over budgettet.

Når du låner online, har du dog som oftest også højere renter. Og betaler du ikke tilbage til tiden, vil dine renter højst sandsynligt også være endnu højere ved et online lån, end ved et banklån. Dog er der ved et online lån stort set garanti for, at du får lov til at gennemføre lånet.

Som oftest har du også pengene på din konto kort tid efter – i nogle tilfælde endda allerede efter få timer. Så har du netop fundet drømmebilen og måske endda til en rigtig god pris, og er det vigtigt, at du slår til med det samme, er det nok et online lån, du skal satse på.

Dette skal du vide, før du låner online

Når det kommer til at låne penge, er det vigtigt, at man er klar over, hvad det er, man går ind til. Der er jo som nævnt flere måder, hvorpå du kan låne penge, og de ting, du skal være opmærksom på, inden du optager et lån, varierer naturligvis alt efter, hvilket slags lån du vælger at optage.

Vælger du at optage et online lån, er det vigtigt, at du er sikker på, at det sted, du låner fra, er reelt og troværdigt. Du skal gerne læse låneaftalen grundigt igennem, således du er sikker på, at alt ser rigtigt ud, og der ikke kommer nogen overraskelser undervejs i tilbagebetalingen af lånet.

Det er naturligvis også rigtig vigtigt, at du sætter dig ned og får et godt overblik over din økonomi, inden du kaster dig ud i lånet. Hvordan ser din konto ud nu? Og hvilken indkomst regner du med at have henover de næste måneder?

Du skal være indstillet på at udregne de penge af dit budget, som du skal betale tilbage på lånet af. Altså vil du måske skulle leve en anelse mere skrabet, end hvad du er vant til. Dog er der ingen tvivl om, at det er det hele værd, så snart du kører den første tur i din drømmebil.

Sørg for at betale tilbage til tiden

Noget af det allervigtigste, når man vælger at låne online, er, at man betaler tilbage til tiden. Dette er både for at undgå renter – og fordi du faktisk i de fleste tilfælde kan slippe af sted med langt lavere renter på dit lån, hvis du betaler tilbage hurtigt.

I nogle tilfælde kan du slippe næsten rentefrit, hvis du betaler tilbage inden for en måned. Undersøg dine muligheder og se hvilket online lån, der passer bedst til dig.

Har du allerede et lån?

Måske har du allerede et online lån, og så kan det faktisk godt betale sig at samle dine lån. Således vil dine samlede renter nemlig falde. Så hvis du allerede har optaget et lån online, kan du med fordel samle det med dit nye billån – så får du de bedste betingelser, når du låner online.

Kilder: Santander.dk og FDM.dk