Ønsker du at låne penge? Få hjælp fra Nova Finans

af

Står du i en situation, hvor du har brug for lidt ekstra penge – en drøm, der skal opfyldes eller en pludselig udgift? Så kan det være, at du overvejer, om du skal tage et lån. Når de fleste begynder at lege med tanken om at tage et lån, tænker de tit, at de vil tage det i banken. Men det er slet ikke den eneste mulighed.

Der findes efterhånden mange forskellige muligheder for at tage lån – forbrugslån, samlelån, etc. – og alle med deres fordele og ulemper. Det er derfor rart at kende alle mulighederne, så du ender med at tage lånet der, hvor det bedst kan betale sig for dig.

Her kommer Nova Finans ind i billedet – de tilbyder nemlig sikre lån fra 3.000 kr. til 75.000 kr., så du kan betale dine akutte udgifter. 

Nova Finans og de gode muligheder de tilbyder

Hvis du er helt ny indenfor låne-verdenen, er der nogle ting, som det kan være godt at kende til, inden du tager dit første lån. Der er nemlig efterhånden mange andre muligheder end blot at gå i banken for at tage et lån.

En af mulighederne er at tage et forbrugslån på nettet. Forbrugslånet er til dem, der vil låne privat. Her kan du bruge lånet på præcis det, du ønsker, samtidig med at låneprocessen er nem og hurtig, så du ikke bruger en masser timer og energi på det.

Forbrugslånet ligner til forveksling kviklånet, men med et forbrugslån kan du tit få lov at låne flere penge, end du kan ved kviklånet. Derfor er kviklånet måske bedre, hvis du blot ønsker at låne få penge, hvorimod forbrugslånet kan bruges, hvis du ønsker et større beløb udbetalt.

Ønsker du at tage et forbrugslån, kan du ansøge på nettet på en af de mange hjemmesider, der efterhånden eksisterer. Dette kunne være låneudbyderen Nova Finans, der tilbyder at låne dig op til 75.000 kr. Hvis du vil ansøge om et lån, handler det blot om at udfylde en ansøgning, hvorefter du får svar indenfor kort tid. Du behøver ikke at stille sikkerhed, så hvis du pludselig ender i en situation, hvor du ikke kan betale pengene tilbage, har du ikke pantsat nogle af dine ting, og du risikerer derfor kun at ende i RKI.

Nova Finans – hurtig respons og samarbejde med banken

Et sted hvor Nova Finans adskiller sig fra mange andre låneudbydere på nettet er, at de har et samarbejde med en bank – nemlig Basisbank A/S. Hvis du står som førstegangslåner, kan det virke mere trygt at låne hos nogen, der har et samarbejde med en bank, da det er mere familiært at tage lån i bankerne.

Nova Finans tilbyder på den måde den korte ventetid, før du får et svar samt et samarbejde med en bank. Banken er kun dem, der finansierer beløbet, så du får stadig ikke samtalen inden eller en vurdering af din økonomi.

Nova Finans sikrer dog en hurtig evaluering af din sag og i tilfælde af godkendelse, har du pengene på kontoen efter ti minutter. De eneste krav er, at du er fyldt 18 år, ikke er registreret i RKI eller debitor registreret, at du har en fast indtægt, og at du har en fast bopæl i Danmark – hvilket umiddelbart kun er rimeligt, nu hvor de tilbyder et lån uden at forlange, at du stiller sikkerhed.

RKI og hvorfor du skal være opmærksom på det

Et af Nova Finans krav for at du kan låne hos dem er, at du ikke er registreret i RKI. Dette er et begreb, der er meget velkendt indenfor verdenen af lån, da det er et uheldigt sted at befinde sig. Men hvis du er førstegangslåner, er det ikke sikkert, du kender begrebet. For dig er RKI noget, du skal passe på med – det er nemlig konsekvensen af ikke at betale sit lån tilbage. Og er du først registreret i RKI, kan det være svært at få lov til at tage et lån igen.

RKI er et register for såkaldt ”dårlige betalere”. Det er simpelthen et register over dem, der ikke var i stand til at betale et lån tilbage, som de havde taget. Mange låneudbydere – heriblandt Nova Finans – vil ikke låne til dig, hvis du er indskrevet i RKI. Dette skyldes, at de ikke kan antage, at du er i stand til at betale lånet tilbage.

Som førstegangslåner er det dog ikke noget, du skal bekymre dig om. Det er blot en måde, hvorpå låneudbyderne skaber en smule sikkerhed og netværk mellem hinanden, så de ikke mister en masse penge.

Lån penge uden at stille sikkerhed – hvad betyder det, og hvorfor er det en fordel for dig?

Noget Nova Finans til gengæld ikke gør er at stille sikkerhed. Selvom det ikke umiddelbart lyder sådan, er det faktisk en fordel for dig. Når en låneudbyder ønsker, at du stiller sikkerhed, betyder det nemlig, at du pantsætter noget af det, du ejer. Dermed har de retten til at tage de pantsatte ejendele fra dig, hvis du pludselig bliver ude af stand til at betale lånet tilbage.

Hvis du for eksempel vælger at tage et forbrugslån, er det derfor en god idé, at du leder efter en udbyder, der ikke kræver at du stiller sikkerhed. På den måde sikrer du nemlig, at du ikke mister din bil eller dit hus, hvis du pludselig ikke har pengene til at betale lånet tilbage.

Det er desuden altid en god idé at sikre, at din indkomst både kan dække over de daglige udgifter samtidig med, at de dækker over den månedlige tilbagebetaling på lånet, da det ellers netop er her, du kommer i problemer.

Hvis du er i tvivl eller har brug for rådgivning, tilbyder Nova Finans desuden, at du kan kontakte dem via e-mail, hvor de bestræber sig på at svare indenfor 24 timer.