I dag har du rigtig mange muligheder for at låne penge, og rigtig mange muligheder for at lån penge nu. Der kan være flere grunde til, at du har brug for at låne penge her og nu, men det er vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, inden du skriver under på dit lån.

  1. Lånemuligheder

Som tidligere nævnt findes der rigtig mange muligheder, når det kommer til lån. Derfor er det vigtigt, at du overvejer hvilket type lån der passer bedst til dig og dernæst hvilken låneudbyder, du vil gøre brug af. Hvis du ikke undersøger dine lånemuligheder, så kan du risikere, at du skriver under på et lån der er alt for dyrt, eller at du bliver snydt. Derfor er det altid en god idé at undersøge de forskellige udbydere grundigt.

  1. ÅOP

Uanset hvilken type lån du vælger, så kommer det til at koste dig penge. Derfor skal du være opmærksom på ÅOP – årlige omkostninger i procent. Det fortæller dig noget om de renter og stiftelsesomkostninger der er forbundet med lånet. Når du skal sammenligne dine forskellige muligheder for lån, er det altså specielt ÅOP, du skal kigge på – og her skal du gå efter den laveste. Her skal du også vide, at renten godt kan stige.

  1. Afdrag

Det er vigtigt, at du har en plan for, hvor meget du kan afdrage på lånet hver måned. Her er det vigtigt, at du laver en realistisk plan, som ikke kommer til at gå ud over din hverdag. På den måde er der større chance for, at du kan betale dit lån tilbage i tide, så du slipper for ekstra renter og gebyrer. For at være sikker på, at du får betalt til tiden hver gang, kan du med fordel oprette en PBS.

Det beløb, du har mulighed for at afdrage på dit lån hver måned, afhænger af din privatsituation. Derfor har du også til enhver tid ret til at henvende dig til din låneudbyder, hvis denne situation ændres. Det kan være, at du får et nyt job, bliver skilt eller lignende som gør, at du gerne vil ændre det beløb, du afdrager.

  1. Oversigt

Det er vigtigt, at du får en oversigt over dit lån, så du kan læse aftalen igennem. Du har altid ret til at stille spørgsmål til udbyderen, hvis der er noget du ikke forstår. Det er altså vigtigt, at du tænker dig godt om, og at du har forstået hele aftalen, inden du skriver under.

  1. Overvej

Du bør overveje en ekstra gang, om det er nødvendigt at låne penge, og om det er det rigtige for dig her og nu.

Hvis du har besluttet dig for at optage et online lån, så kan du ansøg om det online. Med få klik og ved at taste dine oplysninger ind, vil din udvalgte låneudbyder modtage din ansøgning. Få dage efter vil du få en tilbagemelding på din ansøgning, om du er godkendt til lånet eller ikke.