Kend til renteudviklingen anno 2019, før du tager et boliglån

af

Det er ikke kun i Danmark renten er lav. Det gælder hele EU, som det vises på nedenstående graf fra ecb.europa.eu.

Data fra ecb.europa.eu

Der er i dag rigtig mange, der går med overvejelser om at købe sig et nyt hus. Dog er der mange, der føler sig afskrækket, når det kommer til de høje lån, som de i den forbindelse bliver nødt til at tage. Alle kender nemlig til de skrækhistorier, som beretter om de meget høje renter.

Disse renter har været skyld i, at nogle har fortrudt de lån, de har taget, idet de måske ikke har været i stand til at komme af med deres lån på noget som helst tidspunkt.

Når du gerne vil være sikker på, at du giver dig selv de bedste forudsætninger for at tage et boliglån, som du ikke kommer til at fortryde, kan det derfor være en stor fordel, at du kender til den renteudvikling, der har fundet sted og til dels stadig er i færd med at ændre sig her i 2019.

Og det er noget, du kan læse meget mere om her nedenunder.

Mange har svært ved at forstå renterne

Der er mange, der har svært ved at blive helt kloge på det der med lån og renter. Og når det omhandler et større boliglån, er det ikke fordelagtigt, idet det er noget, der kan have en stor indvirkning på ens økonomi både nu og i fremtiden. Når man gerne vil tage et boliglån i 2019, bør man derfor kende til renteudviklingen. Tager man et kig på denne og sammenligner den med de forrige år, vil man kun opdage, at det netop er i år og til dels også næste år, at man bør sørge for at tage sig et boliglån og få ført sine boligdrømme ud i virkeligheden.

Rekord lave renter i 2019

I 2019 og 2020 hersker der nemlig nogle rekordlave renter, og det betyder, at det er nu, man skal handle, hvis man gerne vil have mest mulig værdi for sine penge. Og det er ikke værd at vente og håbe på, at renterne blot vil falde yderligere, for det ser ud, som om de vil blive udsat for en stigning efter 2020.

Skulle det ske, at renten bliver lavere end den er lige nu i 2019, er det heldigvis muligt for dig at tilpasse dit lån ud fra renterne, således det altid er sikret, at du får mest mulig værdi for dine penge, og at dit lån er så billigt for dig som overhovedet muligt.

Renten er et udtryk for din pris for at tage et lån

Det er nemlig det, der er fidusen med renterne. Det er dem, der lader dig vide, hvor dyrt det er for dig at låne de penge, som du skal bruge til at betale for din bolig. Det er netop derfor, at det altid er bedst at finde et lån med en så lav rente som overhovedet muligt. Når man står overfor at skulle snakke boliglån med sit pengeinstitut eller anden online låneudbyder, kan man dog ofte forhandle en smule om renterne, således man stiller sig selv så godt som overhovedet muligt.

Med de rekordlave renter, der er her i 2019, og som fortsætter ud i 2020, hvis alle prognoser holder stik, er der dog ikke så meget at forhandle om, som der tidligere har været.

De lange renter kan bedst betale sig i 2019

Endnu en grund til at tage et boliglån i løbet af 2019 har med forskellen på de korte og de lange renter at gøre. Der viser sig nemlig en negativ udvikling i forhold til de korte renter og dermed også de små og kortsigtede lån, og det betyder, at disse renter forventeligt vil komme til at stige inden for den nærmeste fremtid.

Når det kommer til de lange renter og altså de lån, der strækker sig over en længere årrække, som det for eksempel gør dig gældende med et boliglån, forbliver renten dog yderst lav. Netop derfor er det også nu, man skal tage de større lån og gøre noget ved de boligdrømme, som man går rundt med, frem for blot at tage mindre lån til at forbedre den bolig, man i forvejen har.

Vælg i år og næste år en variabel rente

Når det kommer til de forskellige renter, man kan benytte sig af, når man tager et boliglån, er der også tale om flere typer. Her kan for eksempel en variabel og en fast rente nævnes. Det er de to typiske muligheder, og de giver udtryk for, hvor meget man kommer til at betale i sine renter.

Hvis man vælger at tage en variabel rente på sit boliglån, vil renten følge renteudviklingen og dermed markedet.

Det er derfor en fordel at gøre det netop her i løbet af 2019 og 2020 i forhold til et boliglån, hvor renten er så lav, at den ikke er set mindre i de forgangne mange år. Den faste rente giver udtryk for, at man i samspil med sin udbyder bliver enige om en bestemt rente, og det er så denne, der vil være på lånet.

Denne er således uafhængig af markedet og den renteudvikling, som der finder sted på nuværende tidspunkt. Og med denne tid, hvor renten er historisk lav, er den ikke en fordel, idet det er de færreste banker, der vil gå med til en aftale, der er så lav, som det ses, at renten er på nuværende tidspunkt.

Når den stiger i markedet, vil banken nemlig have fastlås sig på den lave rente i forhold til det fastforrentede lån, og det betyder en negativ udvikling for låneudbyderen.

De online lån vinder ind

Der er mange, der er begyndt at tage lån online. På den måde kan man få de penge, som man skal bruge mellem hænderne inden for ganske kort tid, og det betyder, at man hurtigt bliver klar til at ligge den udbetaling, der er behov for. Se mere om Lån Penge princippet Online

Derudover er processen meget mere simpel og let at forholde sig til, fordi det hele foregår online, hvorfor man ikke skal bruge en masse tid på diverse møder. Tager man et lån i banken er processen ofte lang. Der er nemlig mange papirer, man skal forholde sig til lige såvel, som der er mange møder, man hele tiden skal møde op til. Kviklån er også en mulighed når du kigger på dine mulighede ronline

Med det sagt er det også online muligt at benytte sig af diverse sammenligningstjenester. Sådanne gør det muligt for dig at få et godt overblik over de muligheder, som der byder sig for dig. På den måde kan du ganske let finde frem til det online lån, der stemmer bedst overens med dine ønsker og dine behov.

Det er på den måde du får det lån, der bedst opfylder dine kriterier blandt andet i forhold til en lav rente, der følger den udvikling, der har fundet sted her i 2019, og som vil blive ved ind i 2020.

Kilder til information er henholdsvis nykredit.dk og berlingske.dk