Kassekredit

Flere og flere låneudbydere tilbyder kassekreditter i stedet for lån. De fungerer som erstatning for de tidligere mikrolån, der blev indført betænkningstid på. Her får du overblik over de mange udbydere af kassekreditter, og får gode tips til, hvordan du finder en af de billigere kassekredit – samt om der er bedre alternativer.

 

Sammenligningen af lån på denne side kan være et udvalg af de samlede muligheder i Danmark. Vi bruger alle lån, som er stillet os til rådighed, men der kan være flere på markedet. Vi modtaget en mindre kommision, hvis du vælger at låne gennem denne side, som det er tilfældet med alle sider. 

Uanset om du kommer ud for uforudsete udgifter, eller har brug for lidt ekstra penge i en periode af andre grunde, kan en kassekredit være en god, midlertidig løsning på dine økonomiske udfordringer.

Tidligere var kassekreditter noget, du optog i banken. Men i dag er der et utal af udbydere på nettet, som tilbyder dig en kassekredit på op til 12.000 kroner mod, at du indbetaler et beløb hver måned, der svarer til de renter, der løber på kassekreditten på en måned.

Renter og gebyrer varierer en del, og lige som med forbrugslån er det svært at få overblik over markedet. Det giver vi dig her! Vi har samlet en oversigt over de mest fordelagtige kassekreditter, du kan optage online på det danske marked. Efter oversigten fortæller vi mere om kassekreditterne, og hvordan du finder den billigste udbyder. De udbydere du finder på denne liste er ikke nødvendigvis den billigste muligheder og udgør ikke det samlede låne billede i Danmark

Se oversigten lige her (Affiliate link)

Hvad blev der af mikrolånene?

Du husker sikkert godt de populære mikrolån, hvor du kunne tage det første lån gratis. Men pludselig var de væk fra markedet og erstattet af kassekreditter. Det skyldes, at der blev indført en særlig betænkningstid på 48 timer, fra du blev godkendt til at kunne optage lånet, og til du kunne underskrive lånekontrakten.

Årsagen var, at myndighederne mente, mikrolånene førte til, at alt for mange – især unge – endte i en gældsspiral, fordi lånene var så nemme at optage og gav penge hurtigt på kontoen. Det førte ifølge myndighederne til, at lånene primært blev taget til at dække tørre lommesmerter sidst på måneden eller til at købe unødvendige forbrugsgoder for.

Så for at tage den hurtige adgang til pengene ud af mikrolånene, besluttede de at indføre den lovpligtige betænkningstid på 48 timer på alle lån med en løbetid på under 3 måneder.

Kassekreditterne giver samme fordele som mikrolån

Men allerede inden loven trådte i kraft, havde stort set samtlige udbydere af mikrolån lagt deres lån om til kassekreditter. Derved kunne de omgås den nye betænkningstid, samtidig med at de kunne afskaffe en anden udskældt egenskab ved mikrolån, nemlig den korte tilbagebetalingsfrist på 30 dage.

Så ved at kalde mikrolånet for en kassekredit og ændre lidt på betingelserne, undgik de betænkningstiden.

Sådan får du en kassekredit online

Selve ansøgningsproceduren foregår på den måde, at du ansøger om kassekreditten på samme måde, som var det et lån. Får du kreditten bevilliget, udbetales alle pengene til din konto inden for 24 til 48 timer. Derved kan du få pengene lige så hurtigt på kontoen som ved mikrolånene, hvis du bliver godkendt til at få kreditten.

Herefter kan du selv bestemme, hvornår og over hvor mange måneder du afdrager din kassekredit. Det eneste du skal opfylde for at beholde kassekreditten, er, at du skal indbetale de renter hver måned, som der løber på kassekreditten hen over en måned.

Vil du afdrage på kassekreditten, skal du derfor både betale renter og selve afdraget på lånet hver måned, indtil kassekreditten er indløst.

Gratis lån erstattet af rentefri første måned

Er det første gang, du optager en kassekredit, tilbyder mange af kreditudbyderne, at du ikke skal betale renter på kassekreditten i de første 30 dage. Først efter den første måned begynder der at løbe renter på.

Så det er slut med gratis lån, medmindre du vælger at betale hele kassekreditten ud inden for de første 30 dage. Gør du det, er du lige så godt stillet, som du var med de gamle mikrolån – men altså kun første gang du optager kassekreditten. Har du ikke afdraget den helt inden for den første måned, begynder du at skulle betale renter på lånet hver måned, indtil du har indløst din kassekredit.

Sådan finder du den billigste kassekredit

Ligesom ved almindelige forbrugslån løber der både renter og gebyrer på kassekreditterne. Begge dele ligger i den absolut høje ende af skalaen, og derfor er det meget dyrt at beholde kassekreditten.

Så her kan det virkelig betale sig at finde den aller billigste udbyder af kassekreditter. Vil du det, er det dog hverken renter eller gebyrer, du skal være opmærksom på, men den såkaldte ÅOP-værdi. Den skal udbyderne af kassekreditter nemlig også oplyse, ganske som de låneudbydere som tilbyder forbrugslån.

ÅOP er en procentsats, der angiver hvor stor en andel af de penge, du betaler tilbage på et år, der går til renter og gebyrer – dine Årlige Omkostninger i Procent. Denne procentsats bliver astronomisk høj på kassekreditter. Det skyldes to ting:

  • Renter og gebyrer er faktuelt meget højere end ved andre låntyper. Det får naturligvis ÅOP-værdien til at blive meget høj.
  • De låneeksempler som kreditudbyderne anvender på deres hjemmeside, løber maksimalt over 4 måneder. Det forøger ÅOP-værdien yderligere, fordi ÅOP-formlen er baseret på lån, der løber minimum over et helt år.

Men uanset hvor tårnhøj ÅOP-værdien er, gælder det fortsat, at den udbyder som har den laveste ÅOP på deres kassekredit, er den billigste.

Så når du skal finde den billigste udbyder af kassekreditter, skal du gå efter udbyderen med den laveste ÅOP. Vær dog opmærksom på, at de udbydere, som tilbyder det første lån rentefrit i en måned, i praksis kan være dyrere at betale renter hos pr. måned, end de udbydere, der ikke har dette tilbud på det første lån. Det gør ikke beregningen forkert, men betyder, at du skal finde flere penge hver måned til renter på kassekreditten.

Gode alternativer til kassekreditter

Med så høje renter og gebyrer som der er på online kassekreditter, kan du spare mange penge på at finde billigere alternativer.

Det billigste alternativ er et bevilliget overtræk i banken – både ved uforudsete udgifter og tørre lommesmerter. Banken vil sikkert også forsøge at sælge dig en kassekredit til en væsentlig lavere rente. Det er også en billigere løsning. Men for mange ender kassekreditten med at blive det nye nulpunkt på kontoen, og så ender du alligevel med at skulle betale renter hver måned – selv om de er meget lavere.

Endelig kan du overveje at optage et kviklån på 5.000 kroner. Det er det mindste kviklån, der findes. Men du kommer til at betale mindre i renter og gebyrer rent kroner-øre-mæssigt – også selv om du kun havde brug for 3.000 kroner. Det kræver dog, at du vælger at afdrage kviklånet over 12 måneder. Vælger du i stedet en afdragsperiode på 24 måneder, bliver kviklånet lige så dyrt som kassekreditten, når vi konverterer det til det faktiske beløb, du betaler for lånet.

Journalist Benny Christen Grandahl