Benny Christen Grandahl (f. 1964)

Cand.comm, it-journalist og faglig formidler med over 30 års professionel erfaring inden for journalistik, formidling og privatøkonomi.

Benny er vokset op med en barnelærdom om, at man skal yde før man må nyde og sætte tærring efter næring. Derfor har netop privatøkonomi og folks evne til at forbruge over evne og optage lån altid interesseret ham. Oprindeligt fordi han havde svært ved at forstå folks indstilling til penge, der var så væsentforskelligt fra det han var opdraget til.

Senere blev det i hans rolle som it-journalist, redaktionssekretær og chefredaktør på skiftene it- og computermagasiner, at han fulgte med i udviklingen på lånemarkedet. Det startede allerede, da det blev muligt at optage forbrugslån direkte i butikkerne i starten slutningen af 1980’erne via indfaxede låneansøgninger og fortsatte, da lånemulighederne flyttede over på internettet.

Har fulgt lånebranchen kritisk i næsten 30 år

Gentagende gange har Benny taget branchen i nærmere øjesyn og skrevet om de forskellige tricks og kunstgreb, som branchen og butikkerne har anvendt, for at få flere og flere danskere til at gå i ”luksusfælden”. Senest i forbindelse med omlægningen af de gamle SMS-lån til kassekreditlignende låneaftaler – stadig med den samme skyhøje rente.

I sine artikler på Home-banker.dk har Benny fået mulighed for at videreføre sit afslørende og informerende journalistike arbejde om lånemuligheder og privatøkonomi. Det er en meget uoverskuelig, speget og indviklet branche for meningmand, hvor der – med Bennys egne ord – er mange hajer, der opererer i farvandet mellem de store hvalfisk. Hvalfiskene er de større låneudbydere, der typisk holder sig til traditionelle forbrugslån, mens hajerne lokker med hurtige penge til tårnhøje renter.

”Det som ligger mig mest på sinde, er at sikre, at så få som muligt ender i bundløs gæld”.

Benny privat

Privat er Benny lykkeligt gift med sin Beate. De bor på et nedlagt husmandssted på Sydsjælland, og har sammen 4 børn fra to tidligere forhold og fælles firma inden for tekst- og content marketing-produktion.

Børnene er alle fire – mere eller mindre – fløjet fra reden. Det giver Beate og Benny masser af tid til at passe deres firma, dets mange kunder, deres private affiliate- og con amor-projekter om sund kost og kaffe, samt tage nogle gode lange gåture med famliens hund Brody.

Følg Benny Grandahl på LinkedIn eller på Facebook