Mange danskere vælger i dag at investere i kryptovalutaer, da det er spændende at følge med i udviklingen og da den form for investering kan give et stort afkast. Men det kan være svært at følge med som et helt normalt individ, der ikke er en haj til finans, aktier og investeringer. Vi giver her en guide til, hvordan man gør, og hvordan man kan få hjælp til det hele – med en robot!

Bitcoins historie

Men først lidt om Bitcoins tilblivelseshistorie, der er lige dele spænding og mystik, og som har fascineret mange mennesker verden over. Kryptovalutaen blev offentliggjort i 2009 af den mystiske japanske figur Satoshi Nakamoto, som givetvis ikke er en rigtig person, men nærmere er et pseudonym for en gruppering af programmører. Projektet startede som et ideologisk projekt, hvor man ønskede at skabe et online alternativ til de faste nationale valutaer som den danske krone og den amerikanske dollar. Det skulle være en brugerstyret valuta, der altså ikke ville blive kontrolleret af en bagvedliggende styrende enhed, men nærmere de daglige handler mellem brugere, også kaldet peer-to-peer teknologi. Der er eksempelvis også en blockchain bag, som man kan tilgå på nettet, og som er en stor fælles regnskabsbog, der registrerer samtlige handler med kryptovalutaen verden over – om det er pizza eller tyggegummi – og gør det svært at fifle med regnskaberne i forbindelse med betalinger med kryptovalutaen, da man i det tilfælde at man vil ændre eller slette tal, ville skulle lave ændringer i alles regnskaber. Praktisk talt umuligt.

Hvad bruger man bitcoins til?

Bitcoins er både en betalingsform og en handelsvare i sig selv. Dens værdi er steget helt vildt i løbet af de sidste par år, og dens stigning illustreres bedst af den berømte historie om Laszlo Hanyecz og de to meget dyre pizzaer. Det er faktisk også historien om den første transaktion med kryptovalutaen, da den californiske programmør og bitcoin entusiast købte to pizzaer gennem en anden bitcoin-ejer og betalte omkring 10.000 bitcoins for dem. I dag ville det svare til mere end en halv million kroner – og pizzaerne er altså meget dyre – hvilket viser den ekstreme himmelflugt som kryptovalutaens værdi har taget de sidste par år. Det er derfor spændende at følge udviklingen og mange ønsker at investere. Men det er faktisk ikke så nemt for den uindviede at følge med.

Handel med bitcoins

Kursen på bitcoins svinger nemlig op og ned dagligt, og det kan være svært at følge med. Mange bliver derfor frustrerede og får hjælp. På aktiemarkedet er aktie-robotter en kendt sag, som hjælper investorerne med at få økonomisk afkast af deres investeringer og sælge og købe på det rette tidspunkt. Det samme gælder for kryptorobotter, som kan holde hovedet mere koldt end en investor i kød og blod, der nemt kan gå i panik over de voldsomme udsving. Robotten sikrer dig altså en bedre investering og i de fleste tilfælde også bedre resultater. Læs mere om emnet her og bliv klogere på kryptovaluta og kryptorobotter