Alle, der er i besiddelse af en opsparing, stor eller lille, bør stille sig selv ovenstående spørgsmål med jævne mellemrum. Også dig! Tænker du ikke over, hvordan du kan få mest muligt ud af din opsparing, risikerer du nemlig at gå glip af de muligheder, en korrekt forvaltet opsparing kan give. Her tænker vi selvfølgelig på forskellige former for investeringer, og hvad disse investeringer kan gøre for din opsparing over tid.

Hvorfor ikke blot lade pengene stå i banken?

Grundene til ikke at lade din opsparing stå på en bankkonto er flere, men overordnet set er der to primære grunde. Den første er, at du med det nuværende rentemiljø faktisk skal betale penge for at have penge stående i banken – i hvert fald, når du har min. 100.000 kr. til at stå. En positiv indlånsrente kommer du til at lede længe efter, og selv hvis du finder den, er den ikke noget at råbe hurra for.

Den anden og mindst lige så vigtige grund er, at når din opsparing står på en bankkonto, så forhindrer du dine penge i at komme ud og yngle. Ved at investere har du nemlig mulighed for at lade dine penge tjene flere penge til dig – uden, at du skal røre en finger!

Forskellige typer af investering

Synes du, det lyder tiltrækkende? Helt forståeligt! Inden, du kaster dig ud i at investere, er det dog værd at vide, at der findes mange forskellige former for investeringer. Du kan f.eks. vælge at investere i aktier, hvor du bliver medejer af et selskab gennem dine aktiekøb. Det kunne eksempelvis være en bank. Du kan også vælge at investere i forskellige valutaer ved hjælp af forex trading – det kan du læse mere om ved at gå til side her. Og listen fortsætter med råvarer, kryptovaluta, ejendomme, indeks og mange andre investeringsalternativer. Det er derfor en god idé, at du sætter dig lidt ind i de forskellige muligheder, inden du kaster dig over investering.

Eksponentielt potentiale

Kigger vi på afkastpotentialet, så stiger det eksponentielt over tid, hvilket gør investeringer til en yderst attraktiv måde at forvalte din opsparing på. Årsagen til det er, at du tjener penge på renters rente, da de penge, du tjener første år, kan geninvesteres de efterfølgende år. Over tid kommer de penge, du har tjent på at investere din opsparing, altså også til at tjene penge, og de penge, du har tjent på det – ja, de kommer også til at tjene dig endnu flere penge. Smart, ikke?