Bugner din e-boks af forfaldne betalingssager? Er regningerne steget dig over hovedet? Og mangler du en smart løsning, der kan hjælpe dig med at samle dine online lån ét sted? Så kan et samlelån være en god løsning, hvis du ønsker at undgå en ond lånespiral.

Samlelån er allerede populære. Og med god grund. Måske har du søgt på “lån penge” på Google for at undersøge, om du kan dække noget af din gæld med et kviklån – men det er en dum idé. Det er en lappeløsning, der ikke vil gavne din økonomi på længere sigt.

Du bør i stedet samle din gæld. Flere danske udbydere er begyndt at tilbyde en ny lånetype, som kan samle gæld. Med et samlelån sørger du for, at alle dine lån samles ét sted – og du får kun én rente at betale af på.

 

Find et samlelån, der passer til din økonomi

Som ved alle andre lån koster et samlelån også penge, når du stifter lånet. Du skal som regel betale et oprettelsesgebyr og eventuelle administrationsomkostninger. Det betyder, at priserne fra de forskellige udbydere kan variere.

Der kan derfor være en god idé at sammenligne lånevilkårene på forhånd, så du ved, hvor meget du skal betale. Flere sammenligningssites tilbyder, at du kvit og frit kan bruge deres låneberegner og finde det bedste lån.

Du kan derudover gøre dig følgende overvejelser, hvis du tænker, at lånetypen er noget for dig:

  • Hvor mange lån vil jeg samle?
  • Hvor stor er min samlede gæld?
  • Skal jeg øge mit lånebeløb?

Ved du ikke, hvor stor din gæld er, kan du kontakte dine kreditorer. Du har ret til at få dine lånevilkår oplyst, hvis du står registreret i deres system.

 

Flere penge mellem hænderne med et fleksibelt lån

Med et samlelån er der næsten ingen undskyldninger for ikke at få styr på gælden. Et samlelån behøver nemlig ikke kræve meget mere forarbejde end at tage et hurtigt kviklån. Du skal selvfølgelig kende dine kreditorer og størrelsen på din nuværende gæld, men ellers stilles der kun få krav fra låneudbyderen. Enkelte udbydere tilbyder tilmed at indfri din nuværende gæld for dig.

Fordelen ved at samle din gæld via nettet er, at du ikke behøver snakke med din private bankrådgiver. Tager du i banken, vil de kigge dine papirer igennem, og I skal forhandle om den rette rente.

Når du ansøger om at samle din gæld på nettet, kigger udbyderen kun på din økonomi i forbindelse med din personlige kreditvurdering. Du skal derefter bare takke enten ja eller nej til lånetilbuddet.

Et samlelån er skræddersyet din personlige økonomi. Det betyder, at den rente, du tilbydes, passer til det beløb, du vil samle. Du kan derfor nemt finde lån på nettet, der kan konkurrere med de lån, de private banker tilbyder.

Når du samler din gæld, bliver din økonomiske situation ikke bare mere overskuelig, du kan tilmed være heldig at få flere penge mellem hænderne hver måned – og en større økonomisk frihed.