Er din virksomhed forberedt på hårde tider?

af

Der kan altid forekomme hårde tider for ens økonomi, uanset om du er privatperson eller ejer af en virksomhed. Der er især en risiko som virksomhedsejer, hvis du finder dig selv i en periode med meget modgang. Dette kan have stor betydning for din virksomheds fremtid, og det er derfor en god ide at være forberedt, hvis uheldet er ude. I nogle tider kan det altså være en nødvendighed at foretage et lån for at holde din virksomhed kørende.

 

Kan din økonomi kreditvurderes?

Selvom du har besluttet dig for at optage et lån, er det ikke altid lige let. Dette kræver nemlig, at enten din bank eller andre långivere er villige til at låne dig pengene. Dette betyder, at de vil foretage en kreditvurdering af din økonomi, hvor långiver kigger på din økonomi, og vurderer, om det er sandsynligt, at du kan tilbagebetale lånet. Jo flere penge du gerne vil låne, jo større og mere omfattende er denne proces ofte. Långiver vil sædvanligvis også gerne vide, hvad du vil bruge dine penge på, og dette er uanset, om det er til privatforbrug eller virksomhedsrelateret. De vil således tjekke, om du står i RKI, om du ofte har overtræk eller måske noget helt tredje. Alle disse oplysninger kan tilsammen danne et godt billede af låntagerens evne til at tilbagebetale lånet.

 

Din økonomi er grundlaget for din virksomhed

Hvis din virksomhed skal have mulighed for at låne penge, er det således helt essentielt, at du har en fornuftig og stabil økonomi. Derudover det vigtigt at vise dem, at du er troværdig, og at du har alle intentioner om at betale lånet tilbage. Derfor er det en god ide at vise långiveren en plan over, hvordan du har tænkt dig at betale lånet tilbage, fordi der så er større chance for, at du overbeviser dem om, at dig og din virksomhed er kreditværdig.