Det bliver i dag mere og mere almindeligt at låne penge på nettet, da det i høj grad også er nemmere, end det var for bare 5-7 år siden. Før i tiden skulle man gå ned i banken for at låne penge, men i dag har man muligheden for at låne penge ved at klikke få gange på nogle knapper på internettet. Derfor er der også flere og flere, der optager lån, men man skal dog huske på, at man ikke kan låne penge, uden at man skal stå til regnskab for det. Låneudbyderne vurderer dig nemlig som låner, hvorfor de også vil vurdere, om du overhovedet har muligheden for at låne penge. Overvejer du at låne penge på nettet, men er du i tvivl om, hvordan de vurderer dig, så kan du herunder blive meget klogere på netop det.

 

1.    Det er vigtigt ikke at stå i RKI

Når man står i RKI, er man set som en dårlig betaler. Det betyder altså, at du før har haft et lån, som du enten ikke har tilbagebetalt, eller hvor du ikke har overholdt aftalen. Står du allerede i RKI, kan du have svært ved at optage nye lån, da låneudbyderne naturligvis gerne vil have deres penge tilbage. Dette er noget, som låneudbyderne tjekker, inden de giver dig lov til at låne de penge, som du har ansøgt, så de kan sikre, at du har styr på samt penge til tilbagebetalingen.

 

2.    Sørg for at have penge til at kunne tilbagebetale lånet igen

Det lyder måske mærkeligt, men det er vigtigt, at du har penge til at tilbagebetale lånet, allerede inden du låner. Dette er nemlig noget, som låneudbyderne også tjekker, inden de giver dig lov til at låne. Det er nemlig vigtigt, at den aftalte tilbagebetaling sker som aftalt, og dette er noget, som de skal undersøge, inden de giver dig lov til at låne.

3.    Du kan have andre lån, når du optager et nyt

Når du skal optage et lån, imens du allerede har andre lån, så er det også noget, som låneudbyderne tjekker. De skal nemlig sikre, at du kan tilbagebetale dit kviklån, selvom du har andre lån i forvejen. I nogle tilfælde har du også muligheden for at slå alle dine lån sammen til ét lån. Vælger du at gøre det, kan du have nemmere ved at overskue din økonomi og dine lån, hvilket er en stor fordel, hvis du i forvejen synes, at det kan være svært at holde styr på.

Sørg for at læse alt – også de sætninger, der står med småt

Når man låner penge, kan man have en tendens til at låne uden at læse al den information, man får i forbindelse med optagelsen af lånet. Det er dog vigtigt, at du læser alt – også det, der står med småt, så du 100 % ved, hvad du skriver dig op til. Skal du låne penge, vil du blive introduceret til 3 bogstaver: ÅOP. Disse 3 bogstaver skal du være opmærksom på, så du har styr på dine låneomkostninger.

 

Udover ÅOP vil du også blive introduceret til et andet nøgleord: rente. Når du låner penge, kommer der typisk en rente på, hvilket betyder, at du i mange tilfælde skal tilbagebetale et højere beløb end det, som du har lånt. Renten bliver som regel højere, hvis du vælger ikke at betale som aftalt, eller hvis der går for lang tid, før låneudbyderen får sine penge.

 

Det er altså ikke kun låneudbyderne, der skal have styr på tingene. Når man indgår en aftale, er det vigtigt, at begge parter er kendt med aftalen samt overholder den.

 

Lån penge et velkendt sted

Til sidst er det vigtigt at huske, at det kan være en fordel at låne penge et velkendt sted for at være på den sikre side. Eksempelvis kan du tage et kviklån hos Vivus. Vælger du et Vivus lån, kan du være sikker på, at du låner penge et velkendt sted, og du kan derfor låne med ro i sindet uden at skulle bekymre dig om alt muligt i forbindelse med lånet. Klik ind via linket hvis du er interesseret i at låne penge og bliv klogere.