Din guide til at finde det rette lån

af

Det kan virke som lidt af et projekt at finde det rette lån, hvis man står og overvejer at låne penge. Det kan være svært at forstå forskellen på de forskellige lån og de fordele og ulemper, der kommer med dem. Derfor kan det være en god ide at læse lidt op på de forskellige typer lån, inden man binder sig til noget. Når du først har lidt forståelse for hvad det indebærer at tage et lån, kan du nemmere finde det rette lån til dig. Derfor får du her en lille guide til nogle af de forskellige låne-typer.

Kviklånet – den hurtige løsning

Hvis du står og mangler penge nu og her, er det muligvis kviklånet, som du skal overveje. Et kviklån kan være en god ide, hvis du pludselig står med en ekstra udgift, som du ikke havde regnet med. Det er oftest et mindre beløb af penge, man kan låne ved hjælp af et kviklån, som også hurtigt skal betales tilbage. Det er derfor klogt at have et godt overblik over sin økonomi, så man har en ide omkring, hvor hurtigt man kan betale lånet tilbage. Man skal nemlig være indstillet på at få afregnet sin gæld relativt hurtigt med et kviklån, da det ellers kan blive en dyr affære. Der kan nemlig være høje renter eller gebyrer på lånet, hvis man ikke kan betale pengene hurtigt tilbage. Kviklånet er derfor smart, hvis du hurtigt vil låne penge og betale dem tilbage igen kort efter.

Studielånet – når pengene ikke rækker

Mange studerende har problemer med økonomien i løbet af deres studietid. I dette tilfælde kan man tage det, der hedder et studielån. Du kan kun tage et studielån, hvis du er studerende, men til gengæld får du ofte lånet til en meget billig pris. Hvis du f.eks. ikke har noget studiejob og kun lever af din SU, kan det være nødvendigt at tage et studielån for at have penge nok. Det er dog rimelig sikkert at tage et studielån, da det er et af de billigste lån, der tilbydes. Desuden bliver lånet ydet af staten, så man skal ikke bekymre sig om banker, kreditorer eller andet.

Et banklån – når du har brug for et større lån

Et banklån er en lidt mere kompleks type lån end f.eks. studielån og kviklån. Der findes forskellige typer banklån alt efter hvad du skal låne penge til. Under banklånet findes kan du bl.a. tage et billån, et boliglån, et forbrugslån m.m.
Hvis du overvejer at tage et banklån, skal du derfor først overveje, hvad det er, du skal låne penge til. Når du vælger et banklån, skal du først ansøge om at tage et lån i din bank, hvorefter de kan godkende dig alt efter, hvordan din økonomi ser ud. Det kan være lidt af et projekt at finde det bedste tilbud på et banklån, men der er heldigvis en del konkurrence blandt de forskellige banker nu til dags. Det handler derfor om at undersøge sine muligheder grundigt, inden du binder dig til en bank.