Sponsoreret indhold:

Internettets indtog har gjort det muligt at låne penge online, og nu nemmere end nogensinde før. Blot ved et enkelt klik er du i stand til at låne en større sum penge, hvorfor flere og flere bliver fristet og bider på. Desværre er det ikke alle der tænker over konsekvenserne, og derfor havner i en gældslænke for livet. Ønsker du at undgå dette, bør du læse med her.

Grundet den stigende efterspørgsel efter online lån, er markedet de seneste år steget eksplosivt, og antallet af udbydere bliver flere og flere. Som låntager kan det derfor være svært at administrere de mange tilbud og navigere i hvorvidt det er fornuftigt eller ej. Står du derfor i en situation hvor du skal låne penge, er det i givent fald værd at tage højde for nedenstående forbehold.

Er der tale om en troværdig låneudbyder?

Eftersom at der findes så mange udbydere på markedet, kan det udefra set, være svært at vurdere hvorvidt der er tale om en troværdig udbyder eller ej. Vigtigt er det at vide, at mange af de hjemmesider der reklameres for, ikke er de direkte låneudbydere men derimod forbrugerportaler. Banksecrets.dk er et eksempel på en forbrugerportal der ikke direkte udbyder lån, men derimod sammenligner forskellige udbyderes lånetilbud. Det er således vigtigt at kunne skelne mellem en forbrugerportal og selve låneudbyderen, da det er låneudbyderen du foretager lånet af, og derved også dem som kan gå hen og snyde dig.

Find det rigtige lån for dig

I sin online søgning kan det være nemt at lade sig friste af noget der udadtil synes som et godt tilbud. Oftest medfølger der dog en lang række betingelser skrevet med småt og yderligere renteomkostninger og gebyrer. Lån derfor ikke flere penge end du er i stand til at kunne tilbagebetale, og vær sikker på at du er indforstået med de betingelser der gør sig gældende. Vil du samle dine lån et samlelån – så hjælper banksecrets dig!. Dette kan være en fordel hvis du foretager flere lån, for derved at bevare overblikket.

Hurtig tilbagebetaling

Udover at skulle være opmærksom på det bekendte ÅOP, heraf de årlige renteomkostninger i procent, er det også vigtigt at undersøge hvornår det forventes at pengene er tilbagebetalt. Alle forbrugslån der foretages online er kendetegnet ved at være indbefattet som kviklån eller sms-lån, der tilbyder en hurtig bankoverførsel men derimod også en hurtig tilbagebetaling. Låner du derfor en større sum penge, kan det være en fordel at klarlægge et budget, således at du er sikker på at du har råd til at betale pengene tilbage inden den forfaldne dato. Hvis ikke, kan det koste dig meget dyrt og påvirke din privatøkomomi langt ud i fremtiden. Forbrugslån online, kan hurtig ende ud i en ond spiral, og det er derfor vigtigt at man låner med omtanke. Har man virkelig behov for at låne de penge, eller kan man vente og i stedet spare op? – Dette er særligt et af de spørgsmål man bør stille sig selv, inden man bevæger sig ind i låneverdenen.