Dette indhold er sponsoreret

Et realkreditlån er ikke det samme som et almindeligt lån. Når du gerne vil låne til dit første bolig, så er det et realkreditlån, som du skal have gennem din banke eller en anden form for låneinstitut, og her er der forskellige ting, som du skal have i mente, inden du skriver under på papirerne. Så passer du godt på din fremtidige økonomi, mens du kan få det hjem, som du går og drømmer om. Læs mere om et potentielt godt realkredit lån her. 

Den faste eller den variable rente

Når du skal finde et godt realkreditlån, så er det vigtigt, at du tager stilling til, om du vil have en fast rente på dit lån, eller om du vil have en variabel rente på dit lån. En fast rente gør, at du skal betale det samme i rente gennem hele låneperioden. Her kan du så være sikker på, at du ikke kommer til at betale mere på grund af en stigende rente. Dog kan du også vælge en variabel rente, og her kan der være penge at spare, hvis renten falder. Dog er dette ikke sikkert, og renten kan lige så godt stige, så her skal du være klar til at tage en risiko. Denne beslutning er god at tage sammen med din bankrådgiver.

Opsigelse af dit boliglån

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil opsige dit lån hurtigere, end det du først havde planlagt. Måske vil du gerne flytte fra din bolig og sælge den, eller måske vil du blot gerne betale din bolig, fordi du har fået flere penge mellem hænderne. Uanset grunden, så skal du kigge efte, hvor meget det kommer til at koste dig. Her skal du kigge på førtidsindfrielses-kursen. Ligger denne på for eksempel 106, så skal du betale 6 % af restgælden på lånet at opsige dit lån. Derfor skal du altid gå efter en førtidsindfrielses-kurs så tæt på 100 som muligt. 

Lån ikke mere, end det du skal bruge

Det kan være meget fristende at låne flere penge, end du måske egentlig har brug for. Dette kan være på grund af tanker omkring renovation i boligen eller andre drømme i hjemmet, som du gerne vil have realiseret, men det er en god ide, at du først og fremmest låner penge til selve boligen. Denne form for lån kan hurtigt blive dyr, og derfor bør du ikke låne til mere end det, som du har brug for.