Sponsoreret indhold:

Står du og skal til at være husejer for første gang? Så er det sandsynligvis også første gang, at du skal låne et større pengebeløb. At købe et hus er en ekstrem stor beslutning og kræver en masse grundige overvejelser. Har man ikke de fornødne indsigter i huskøb generelt, kræver det oftest også en smule kyndig rådgivning, og selvfølgelig også en række afklaringer med banken. Læs med her og få et hurtigt overblik over, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber et hus.

De fleste vælger at købe en ny bolig fordi, de har et ønske om at flytte i noget større eller gerne vil skifte beliggenhed. Men et huskøb er faktisk også en rigtig god investering, da prisen på huset ofte kun vil stige. Dette er således også en af de faktorer, som banken går ind og vurderer, når du skal bevilge dit lån. Men hvor meget kan du egentlig låne, og hvor starter du processen?

Første stop: Banken

Når du skal købe et hus, skal du naturligvis først begive mod banken, da det er banken, der vurderer, hvor mange penge du har at købe for. Hvor mange penge du kan låne for, afhænger af din generelle indkomst og økonomi, og er I flere om at købe, vil jeres økonomi bliver betragtet samlet set.

Du kan som udgangspunkt låne mere end to til tre gange dine indkomster før skat årligt. Banken kigger ligeledes på dit månedlige rådighedsbeløb, som skal være mellem 5.000-6.000kr. Har du et barn, skal du ligger 2.500 kr. til per barn.

Realistiske forventninger og behov

Hvis du har set diverse former for boligkøbsprogrammer, har du sikkert bemærket, hvordan værterne altid beder de deltagende parter om at tage stilling til deres forventninger og behov. Det er nemlig ekstremt sjældent, at man kan få opfyldt samtlige behov ved én bolig.

Her kan der være tale om beliggenhed, placering, størrelse, transportmidler, grønne arealer eller offentlige institutioner. Dine forventninger bør derfor matche din økonomi, da det er de absolut færreste, som har råd til at få alle ovennævnte opfyldt.

Derfor må du overveje, hvad er er vigtigst for dig. Måske er placering altafgørende, da det skal være nemt og hurtigt for dig at komme ind til byen, og har du ikke en bil til rådighed, er offentligt transport sandsynligvis vigtigt for dig at have i nærheden.

Hvis du for eksempel bruger din fritid på at finde escort i Nordjylland, bør det helst være nemt for dig at komme frem og tilbage fra byen. Derfor bør du måske også overveje, om din bolig skal være beliggende inden i et byområde, så du kan finde sex i Hobro, hvis dette er noget, du leder efter.