De bedste forbrugslån – En ny verden

af

I 2017 skrev Finans en artikel om de bedst forbrugslån. Her fremhæver det via en gennemgang af forbruger vagthunden Tænk, banker som

Coop Bank
Jyske Bank
Nykredit mfl, som de bedste og billigste. Det er stadig i dag sandt at de mere etablerede banker er billigere i både etableringsgebyrer og ÅOP, men det er en helt ny verden vi lever i.

Tilbage i 2017 sammenlignede de med banker som lå i bunden af skalaen. Her var det f.eks.

Total Lån
Hot Lån
Accept Lån og Lån let, der blev beskrevet

Verden siden da har ændret sig mange gange. Dels er der kommet mange flere muligheder til for at låne og dels er hele bank verdenen men ikke mindst tiltroen og tilliden til bankerne ændret.

Efter Danske Bank Skandalen og rigtig mange konkurser, hvor særligt Nordea har været udskældt af mange, kigger flere og flere på alternative måder at låne penge på.

Er Kvik- og Forbrugslån farlige andre steder end bankerne?

Nej det er de ikke. Du skal bare vide hvad du skal kigge efter. For det er muligt at et lån er billigt i rente, men derfor kan det godt være dyrt i ÅOP eller etablering.

Det som artiklen fra 2017 ikke kigger på er alle dem i mellem det billigste og dyreste. For hvor bankerne ligger meget tæt, så er der store forskelle i forbrugslåns junglen. Der er kommet nye til og rigtig mange af dem er mere konkurrence mindede end tidligere.

Der findes et  hav af sider, hvor du udover her kan finde komplette låne liste. En af dem er der er bedst ved Lån Penge, er Online Lån, som giver et super godt overblik og mange gode artikler.

Santander er en af dem der er store og det samme er Basis Bank. De er ikke nævnt i artiklen og holder sig lige under midten.

Det vigtige når du kigger på disse lån, er som det passer ind i din økonomi.

Det næste er at være realistisk omkring hvordan dine muligheder for at låne rent faktisk ser ud. Mange banker kræver i dag nogle ret store rådighedsbeløb og er ikke specielt fleksible, selvom du fortæller og via budgetter og kontoudtog beviser, at du rent faktisk lever og har levet længe for mindre.

Der findes masser af familier som ikke bruger 14-18.000 om måneden og har du f.eks. kun 12 eller 13.000, så bliver du muligvis afvist af din bank selvom du snildt har 2-3.000 til afdrag.

Her kommer dine alternative muligheder i spil.

Hvad er vigtigt ved Forbrugslån?

 

Det vigtige når du låner penge generelt er at  sikre at du har råd. Det lyder muligvis simpelt, men som mennesker er man tilbøjelig til at accepterer teori frem for praksis og dermed sætte sig for hårdt.

Når du låner skal blot være sikker på at du har råd til at betale tilbage uanset om det er bank eller andet du får pengene igennem. Det tager typisk 5-8 år at betale et lån tilbage og det er den tid du skal afsætte i din økonomi. Det nytter ikke at låne 100.000 til en bil, hvis du om 1 år vil bruge 50.000 på Fest og 100.000 på en Campingvogn.

Tingene skal passe sammen, så brug fornuften når du låner, men samtidig skal du ikke afskrive dine muligheder bare fordi banken siger nej. Du skal bare se dig for.