Når man sammenligner den danske aktiekultur med aktiekulturen hos vores svenske naboer, halter vi en hel del efter herhjemme. Det gælder ikke mindst, når det kommer til CFD’er. Og det er en skam – CFD’er er nemlig et glimrende instrument, der byder på en række fordele, når du ønsker at investere i aktier.

Her ser vi nærmere på CFD’er og de fordele, der følger med, når du investerer via CFD.

Hvad er en CFD?

CFD står for ”Contract For Difference” og er i princippet en finansiel kontrakt, der følger et underliggende aktiv. Når vi taler om aktier, er det underliggende aktiv derfor aktien. En CFD følger dermed den egentlige aktiekurs både op og ned.

Når du køber eller sælger en CFD, investerer du dermed ikke i selve virksomheden. I stedet indgår du en form for et finansielt væddemål om, hvorvidt kursen på det underliggende aktiv vil stige eller falde. Og netop denne konstruktion giver et par store fordele ift. aktierne.

CFD’er gør det nemmere at shorte

Hvis du ønsker at shorte en aktie på traditionel vis, kan det være ret besværligt. Der skal både findes en udlåner af aktierne, og samtidig skal de sælges. Når du køber dem tilbage, skal de ligeledes afleveres retur til udlåner, som også tager en kommission for udlånet.

Sådan er det ikke med CFD’er – her kan du både købe og sælge fra start; også selvom du ikke ejer CFD’er i forvejen. Husk på, at en CFD er en kontrakt, der fungerer som et væddemål – og tror du, at kursen på et aktiv falder, vædder du derfor blot på, at det sker. Væddemålet indgås så med en modpart, der har den modsatte opfattelse af aktivet. Enkelt, nemt og hurtigt.

Med CFD’er kan du geare din investering

En anden stor fordel ved CFD’er er, at det er nemt at geare din investering. Her er det ikke usædvanligt, at du kan få marginkrav på helt ned til 5% på indeks. Det betyder, at du reelt set kan 20-doble din eksponering ved at operere med fuld margin. Dog skal du så selvfølgelig være opmærksom på, at du med et udsving på blot 5% i modsatte retning har mistet hele din investering. Dog kommer vi ikke udenom, at det er langt nemmere at geare dine investeringer, når du handler med CFD’er fremfor aktier.

Besøg Saxo Bank, gå til side og læs mere om, hvordan du kommer i gang med at investere i CFD’er. Her kan du også oprette en gratis demokonto på Saxo Banks prisvindende trading platform.