Billån - Se hvordan du nemmest låner til en ny bil

Hvis du gerne vil låne til ny bil, så findes der mange flere muligheder end dem du sikkert kender. Du kan naturligvis låne i banken. Her stiller du sikkerhed i form af bilen, huset eller andre værdier. Renten er som regel en del højere end hos forhandleren.

Dernæst har du mulighed for at låne direkte hos forhandleren. Ofte er de billigere end banken. Ønsker du at få total frihed eller har svært ved at låne hos  de ovennævnte, så er Autolån en mulighed for dig. Det er nemt og lige til og du har lidt mere frihed. 

På nettet finder du mange forskellige typer af lån, som kan foretages online via NemID. Det er især lån til privatforbrug, hvor du selv bestemmer, hvad pengene skal bruges på. Når det kommer til bilkøb, vil langt hovedparten af alle mennesker få brug for et lån. Du har forskellige lånemuligheder, når det drejer sig om finansiering til køb af bil.

Herunder finder du en guide til at finde og sammensætte et godt billån på. Der er flere forhold, du skal være opmærksom på, når du vil have et fornuftigt og billigt billån.

Hvorfor låne penge til køb af ny bil på nettet?

Når du optager et lån til køb af bil hos én af de mange lånudbydere på nettet, fungerer det som et forbrugslån. Her kan du finde en del Danmarks billån ved at sætte dig ind i lånemarkedet.

Det er muligt for alle over 18 år og med NemID at optage lån online.

Der er flere fordele ved at optage lån på nettet:

  • Du bestemmer selv størrelse på lånebeløb samt længde på afdragsperiode
  • Du skal ikke stille sikkerhed
  • Du kan finde den online bank, som matcher din ønsker og behov
  • Du kan finde billån trods RKI registrering
  • Du kan bruge en billån beregner for at sammensætte det lån, som matcher din økonomi
  • Du får mulighed for at finde afdragsfrit billån.

Den store, praktiske fordel ved at låne penge til køb af bil på nettet er, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Hvis du optager et lån hos en fysisk bank eller hos en bilforhandler, skal du stille din bil som sikkerhed.

Hvad koster et billån?

Prisen på lån til finansiering af bil er afhængig af lånebeløb og afbetalingsperiode.

Før du optager et lån, skal du være bekendt med dets omkostninger, så du kan planlægge din økonomi. Det er ikke kun selve lånebeløbet, du skal afdrage på. Dit lån har forskellige kreditomkostninger.

Det kan være i form af enkeltstående samt tilbagevendende omkostninger.

Renter, månedlige gebyrer, oprettelses- eller stiftelsesgebyr samt faktura gebyrer er de klassiske omkostninger.

Det er til din fordel, at der er mange forskellige onlinebanker på nettet. De konkurrerer om kunderne, og de tilbyder attraktive fordele, som kan få betydning for prisen på dit lån.

Du kan selv påvirke prisen på et lån. Dette gør du ved at fokusere på størrelsen af lånebeløb samt længde på afbetalingsperiode.

Ved at bruge en billån beregner, kan du få fuldt indblik i et låns omkostninger, før du optager det. Du finder låneberegnere på billån hos flere onlinebanker.

Vælger du et afdragsfrit billån, skal du være opmærksom på, om der er forbundet ekstra høje renter på lånet.

Sammenlign dine muligheder, og find billigt billån

Som udgangspunkt får du det billigste billån, når du er grundig, når du undersøger dine lånemuligheder. Du kan med fordel ansøge om tilbud på billån hos flere banker. Det er uforpligtende af sende ansøgning om lån. Du er først bundet af en låneaftale, når du underskriver et konkret tilbud.

Når du ansøger om billån på nettet, vil banken kreditvurdere dig. Dette gør de ved at indhente oplysninger om dine privatøkonomiske forhold (årsopgørelse samt lønsedler). Dit NemID gør det effektivt og smidigt for banken at få adgang til dine økonomiske forhold. Det er både til bankens og din fordel, at de kreditvurderer dig. Som tommelfingerregel får du et billigt billån, når du optager det med dokumentation.

Når du har forskellige tilbud om lån at vælge imellem, finder du det billigste ved hjælp af punktet om ”Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP).

Når du finder den laveste ÅOP på et billån, vil det være det billigste tilbud for dig at underskrive.

Billån RKI ingen hindring

Du behøver ikke afskære dig selv fra at købe bil, selvom du er registreret i RKI. De mange onlinebanker har forskellige vilkår og betingelser. Der kan være banker, som har større relevans for dig end andre. Dette handler blandt andet om krav til private, økonomiske forhold. Er du registreret i RKI, skal du gøre brug af onlinebanker, som tilbyder kautionistlån.

Her skal du ansøge om et lån sammen med en kautionist. Det kan være en nær ven eller et fortroligt familiemedlem.

Ansøgningsproceduren foregår på samme måde som de mange andre typer af onlinelån til privat forbrug. Forskellen ligger i, at pengene fra et godkendt lån udbetales til din kautionist.

Dette skal du vide om bilfinansiering uden udbetaling

Der kan være forskellige årsager til, at du ønsker at optage et billån uden udbetaling. Det kan være, du ikke har en stor nok økonomi til at betale en del af købsprisen, eller det kan være, du ønsker at bruge dine penge på andet end til udbetalingen på en bil.

Lån uden udbetaling kan være det billigste billån hos en forhandler for dit vedkommende. Kreditmetoden gør, at du ikke skal betale en del af købsprisen, når du erhverver dig en ny bil. Dog skal du være opmærksom på, at når du låner penge uden udbetaling, vil lånet samlet set blive dyrere for dig.

Ønsker du at spare penge, kan det svare sig at se på renterne, og de muligheder du har i forhold til at få en lav rente på billån.

På den lange bane kan det bedre svare sig at vælge et billån med lav rente end at optage et lån uden udbetaling.

Sådan får du det bedste billån med lav rente

Renten har stor betydning på prisen på dit lån. Det kan betale sig for dig at skabe de bedste betingelser i forhold til at opnå den lavest mulige rente for dig.

Når du kreditvurderes, bliver renten sat i forhold til din privatøkonomi. Dette betyder, at har du en sund og stabil økonomi, vil du få det billigste tilbud om lån med den laveste rente.

Før du går i gang med at ansøge om et lån til køb af bil, er det en god investering at forholde dig til din privatøkonomi.

Den individuelle kreditvurdering tager afsæt i dine privatøkonomiske forhold. Her vurderes din kreditværdighed. De mest betydningsfulde parametre handler om fast arbejde, månedlig indkomst samt overskud i budgettet.

Vil du være bedst stillet i forhold til at få et tilbud på et billån med lav rente, skal du skabe de bedste betingelser for at få så god og høj en kreditværdighed som muligt.