Bankerne ”var” i forårs humør – Nu kan du samle lån på andre måder

af

I 2011 kunne man læse artiklen – Bankerne er i gavehumør på finans.dk. Det var midt i finanskrisen. Nu er humøret forsvundet og har været det i mange år.

Alt for mange danskere går forgæves i banken, når deres drømme skal leves ud. Det er snart kun muligt at låne til noget hvis der står sikkerhed bag.

Selv livet som iværksætter er stort set umuligt. At låne penge til start af en virksomhed er risikabelt og det ved bankerne. Derfor siges der nej til alt for mange lån.

At få en erhvervskonto er nu betinget af at man er kunde privat eller betaler op til 2500 om året for en service der for få år siden var gratis.

Undskyldningen er igen regeringen og de lave renter. Ja jeg forstår at lave renter giver dårligere afkast til banken, men undrer det ikke andre at en Bank som Danske Bank i 2017/2018 kan komme ud med det bedste resultat i 10 år. Det går jo dårligt siger de. Altså ikke rigtigt, men det er undskyldning.

Samlelån er vejen frem for familierne

Dengang kom man på ideen. Ja det var bankerne først, hvor man ved at samle flere af sine mindre lån, kunne frigive penge i økonomien til enten hurtigere afdrag eller mere forbrug.

Den dør lukkede bankerne så selv måneder og år efter. DA det skete og umuligheden for at låne penge i banken steg, så kom en helt ny generation af mindre online bank muligheder frem.

Mange af dem slog og slår sig stadig på at du kan låne penge til at samle mindre eller dyre lån og dermed frigive en del flere penge til forbrug eller afdrag.

Det er det samme som tidligere. Nu er der bare nogle, der tager sig lige lovligt højt betalt. Undskyldningen er dårlige betalere, men det er i virkeligheden nok tættere på sandheden at, man kan fordi markedet tillader det.

Hvis ikke bankerne havde slået kassen i så var dette nok ikke så voldsomt i dag. Det er blot 7 år siden artiklen kom ud og alligevel er bank markedet ændret totalt.

Det ændre dog ikke på at online banker faktisk kan være i direkte konkurrence med de store etablerede banker og dermed gøre det absolut lige så billigt eller billigere end dem.

Du kan nemlig få et samlelån i Express Bank eller Santender til helt ned fra under 9%. Et tilsvarende lån kan koste op til 18% i banken. Det handler om markedet og bankerne vælger selv at tabe.

Undskyldningen dur ikke længere.

Du kan f.eks. på denne side, finde låne muligheder. Både kvik og samlelån og beregne hvor mange penge du kan spare hver måned. Det er nemlig lige meget om renten er 1% højere hvis besparelsen langt overstiger dette.

Vær smart og brug det resterende til afdrag og bliv hurtigere færdig. Det er vores anbefaling.