Alle har ret til et fedt kviklån – Hvorfor blander regeringen sig?

af

Sådan skriver Finans tilbage i Oktober 2018 i en artikel om at ”Alle har ret til et fedt kviklån”. Den 9. Oktober udkom artiklen herover og nogle af de nye forslag omkring begrænsningen af lån er blandt andet

  1. At sætte en grænse for hvor mange hurtige/nemme lån man kan have
  2. At forbyde reklame for dem, som man gjorde for sprut og smøger

Det er journalisten, Kasper Heumann Kristensen, CFO og bestyrelsesmedlem, da bestemt heller ikke enig i. Det samme er vi hos Home-Banker.dk. Det virker mest af alt, som en måde at slå på tromme op til et valg.

Det kommer op ind i mellem og bruges af politikerne oftest, som en gang varm luft om at beskytte de svage og gøre det sværere at komme i klemme.

Hvorfor blande sig i folk økonomi?

Rigtig mange spørger om hvorfor regeringen blander sig i folks økonomi. Jeg tror ikke der er noget entydigt svar på dette, men det handler vel i bund og grund om beskyttelse af borgerne i det ganske danske land.

Problemet er bare at man ofte ser det som symbol politik eller lappeløsninger. I gamle dage var det ikke lovligt at lave reklamer for alkoholrige drikkevarer. Det er det nu og de er snart billigere end vand med smag. Du kan ofte købe energi drikke eller alkohol drikke på tilbud til samme pris.

Forskningen viser at det er skadeligt og særligt kombinationen.

Cigaretter skal gemmes væk mens, der snakkes om at lovliggøre hash. Jeg forstår det ikke. Det må være enten eller.

Der hvor lovgivning giver mening er hvis det er sundhedsmæssigt skadeligt eller til fare for de mange. Men at begynde at lave særlove for lånemulighederne når bankerne overalt i Danmark har lukket kassen giver ingen mening. En side som Dagens med lån, skriver både nyheder og tilbyder lån.

Forkert? Absolut ikke. Folk skal kunne tænkte og sorterer selv. Ligesom man ikke skal tro på alt hvad man læser skal man også være voksen omkring sin økonomi og ikke låne penge til noget man ikke har råd til.

Sund økonomi er nøglen

Som jeg skrev, så har bankerne jo mere eller mindre lukket kassen i. Du skal have en virkelig god økonomi i familien, hvis du skal kunne låne penge og så giver det ikke meget mening, da du så har dem i forvejen.

Du kan låne til en ny bil hos forhandleren uden at have halvdelen af det som de kræver, som rådighedsbeløb, i bankerne. Hvorfor? Fordi de ikke giver mening.

Bankerne undskylder sig med stadig strengere krav fra regeringen og regeringen bruger alt tiden på at fortælle borgerne at krisen er slut og det går godt.

Det går imod hinanden og giver ingen mening,

Folk skal kunne låne så længe det er forsvarligt og kun folk selv samt et minimums rådighedsbeløb skal kunne gøre op for det. Det er klart at du skal have flere penge hvis du bor i Græsted end i Grenå. Prisen for bolig og levestandard er bare højere der end andre steder.

Lad folk tænke selv.