Det er de færreste virksomheder der kan starte fra bunden af uden nogen form for kapital. Desværre er det ikke alle der har den nødvendige kapital til rådighed, selvom de har ideen og drivet til at starte og drive en virksomhed. Der er flere måder at få kapital til opstart af en virksomhed og en måde at få den på er via et virksomhedslån.

Inden du går ud og ansøger om et virksomhedslån i din bank eller hos en online låneudbyder, så er der nogle ting der er gode at vide. I denne artikel har jeg samlet 5 ting jeg mener er gode at vide inden du ansøger om et virksomhedslån.

#1 Du hæfter personligt

Når du sådan vil ud og låne penge til at starte din egen virksomhed, uden der i forvejen er nogle aktiver i virksomheden, så vil alle låneudbydere stille et krav om at du hæfter personligt for lånet da der ikke er nogen sikkerhed i din virksomhed. Det er ikke unormalt og ikke noget du skal lade dig skræmme af hvis du tror nok på din forretningsidé.

Det at du hæfter personligt betyder bare at hvis virksomheden ikke er i stand til betale lånet tilbage, så skal du gøre det i stedet. Uanset hvad scenariet er så vil det være dine penge der er på spil og det er den risici man tager når man bliver selvstændig eller virksomhedsejer. Hele ideen er at du skal have en god plan for hvordan du vil bruge lånet, hvilket der er mere om i punkt 4.

#2 Det er svært at få et virksomhedslån i banken

De traditionelle banker er altid lidt mere konservative når det kommer til uddeling af lån. Så når du kommer med en lille forretningsidé (uanset hvor velforberedt du er), så vil det være svært at overbevise din bank om at de bare skal give dig et lån til at starte en virksomhed. Om du får lånet afhænger selvfølgelig af den forretning du ellers har i banken.

Men heldigvis findes der andre måder hvorpå du kan ansøge om et virksomhedslån, end din egen bank. Der er nemlig efterhånden en del låneudbydere der giver dig mulighed for at ansøge om lån online med en nem ansøgningsproces og hurtigt svar. Du kan få et overblik over denne type lån på Virksomhedslaan.dk og læse mere om de enkelte lån der. Det korte af det lange er at de lån er lavet for at gøre det nemmere at få et lån til opstart af virksomhed.

#3 Lav en god forretningsplan

Når du vælger at starte din egen virksomhed ved at låne penge af andre til den, så skal du sælge din idé så dem der låner dig penge er ligeså overbevist som dig selv om at det bliver en succes. Overbeviser du banken eller hvem det nu er om det, så vil de også føle sig sikre på at få deres lån betalt tilbage med renter.

Du overbeviser ved at lave en god forretningsplan, der indeholder alt hvad sådan en nu skal indeholde, eksempelvis:

  • Hvad er produktet?
  • Hvordan ser markedet ud?
  • Hvem er målgruppen?
  • Hvordan vil du markedsføre og sælge produktet?

Og selvfølgelig mange mange flere helt basale spørgsmål. En forretningsplan er både til dig selv og dem du vil låne af, for det hjælper også dig med at holde fokus.

#4 En god plan der giver afkast

Udover forretningsplanen, så er det en god idé at have en præcis plan for afvikling lånet. Hvad skal det bruges til der gør at de over lånets løbetid for et så stort afkast at du både formår at betale lånet tilbage med renter, men også gør det muligt for dig at tage virksomheden til et niveau hvor du selv kan vækste den mere.

Det kan f.eks. være du har en helt bestemt plan for hvordan du kan markedsføre produktet der gør at det giver et godt afkast. Det kan også være noget så simpelt som en maskine der gør det muligt at producere produktet, så du kan komme igang med at sælge det.

En sådan plan viser også långiveren at du har styr på hvordan de får deres penge tilbage, samtidig med at det holder dig i snor i forhold til hvordan du skal bruge pengene.

#5 Prisen på lånet afhænger af sikkerheden

Du vil selvfølgelig gerne vide hvad prisen på et virksomhedslån er og derfor har jeg taget det med som det sidste punkt. Desværre er det ikke for at give dig det endelige svar, men mere for at sige at du ikke kan regne med en fast pris. Ofte vil prisen variere alt efter hvilken sikkerhed du kan stille? hvordan din private økonomi ser ud? om du selv har noget kapital til rådighed? og mange andre faktorer.

Nu er du lidt bedre forberedt på din ansøgning af et virksomhedslån, og ender ikke op med en forkert beslutning. Held og lykke med din virksomhed.