Hvis du er kærester med en mand, der bruger lidt for mange penge på sine guilty pleasures, er du ikke alene. Mens kvinder ofte har ry for at være dem, der shopper løs, er der overraskende mange mænd, der også elsker at bruge penge. Det er måske nogle lidt andre ting, mange mænd vælger at bruge penge på. Ikke desto mindre er der penge at spare for alle parter, hvis vi blot tænker os om en ekstra gang.

 

Biler

En af de klassiske – og helt store – udgifter er biler. Lever du med en mand, er der stor sandsynlighed for, at I kommer til at dele bilen i hverdagen. Men ofte er det mænd, der elsker at bruge ekstra penge på det firhjulede køretøj. Mange mænd har en forkærlighed for biler og måske altid drømt om at få en bestemt model. Problemet er dog, at biler altid er en stor udgift, og hvis du går efter en dyrere model end hvad, du i virkeligheden havde brug for, er der ikke kun tale om et par hundrede kroner, for med biler er vi oppe i helt andre beløb, der er sværere at tjene ind igen. Biler kan i visse tilfælde ses som investeringer, hvis du er god til at passe på din bil og god til at sælge den videre på det helt rigtige tidspunkt, inden den har kørt så mange kilometer, at den er faldet drastisk i værdi. Som regel er en bil dog ikke en særlig god investering, da den netop falder i værdi lynhurtigt. Ikke desto mindre findes der vist ikke nogen kur mod bilentusiasme, og for nogle mennesker er biler ganske enkelt en af de store glæder i livet.

 

Smartphones og andre gadgets

Mange mænd elsker også deres gadgets, som i nogle tilfælde kan være ret dyre. Det kan for eksempel være diverse spillekonsoller, lydanlæg over TV’et eller den stationære computer med lyseffekter. Smartphones er også en del af elektronikken, som mange – både mænd og kvinder – bruger en god sjat penge på. Moderne smartphones er dyre, og de udkonkurrerer ofte hinanden, så det som forbruger kan være svært at følge med i udviklingen. Det er nemt at blive fristet til at købe den nyeste model på markedet for at være sikker på, at du har den mest opdaterede teknologi – også selvom din nuværende mobil kun er et eller to år gammel.

 

Hvis din smartphone går i stykker, kan det være endnu mere fristende at købe en ny. Så har du i hvert fald en anledning – eller undskyldning – for at vælge den nyeste model, når nu du alligevel skal have udskiftet din mobil. Men hvis du i stedet ønsker at spare penge, kan du starte med at overveje, om mobilen rent faktisk godt kan repareres. Hvis din mobil går i stykker, kan du kontakte et professionelt mobilværksted, der hjælper dig med at diagnosticere skaden og derefter laver et prisoverslag på reparationen. Professionelle mobilværksteder er ofte hurtige til at reparere, fordi de har alle de nødvendige reservedele på lager allerede, og derudover får du 2 års garanti på reparationen, hvilket er værd at tage med. Leder du efter et professionelt værksted til din Android og iPhone reparation, kan du med fordel kigge forbi iEkspert, der har fysiske værksteder i København, Herning og Aarhus. De har også en postservice, så du nemt kan sende din mobil med posten og få den retur på samme måde.

 

Tøj

Herretøj er ofte dyrere end dametøj. Det er selvfølgelig ikke altid tilfældet, da der også findes budgetmærker til herrerne, men et par herrebukser kan nemt koste to-tre gange så meget som et tilsvarende par damebukser. Måske skyldes det stereotypen om, at kvinder oftere end mænd køber nyt tøj? Der findes dog også mange mænd, der elsker at opgradere garderoben – også selvom den måske allerede bugner af sko og klæder. Det gælder om at investere i nogle gode stykker tøj, der holder længe, og som ikke går af mode allerede næste år. At vælge tidløst, kvalitetsrigtigt tøj er en god idé, uanset om du er mand eller kvinde – både for pengepungens og miljøets skyld.

 

Hvis du hører til dem, der falder i fælden med altid at købe det samme tøj, kan du med fordel finde inspiration på forskellige hjemmesider og blogs. En god inspirationsside til mænd er Stay Classy, hvor de blandt andet skriver om mode og stil. Her kan du se blogindlæg om alt fra fede herrepunge, skindjakker og blazere til skjorter, jeans og sko. Du får både tips til specifikke items og gode guides til mere generel påklædning og stil.

 

Byture

Vi runder af med noget, der nydes i fulde drag i øjeblikket, men hurtigt er ovre igen: Byture. En bytur bliver hurtigt en større udgift, end man lige havde planlagt. Alkohol er dyrt – særligt på barer, diskoteker og restauranter. Det farlige er, at jo mere du selv får indenbords, desto sværere kan det være at vurdere, at en flaske champagne i byen til 1.000 kroner ikke er det mest fornuftige valg, hvis du i forvejen lever på budget. Det er ikke kun indgang, garderobe og drikkelse, der koster på en bytur – de fleste ved, at en bytur ofte rundes af med pizza eller burger på hjemturen, ligesom dagen efter også i mange tilfælde byder på dyr junkfood. En god måde at reducere forbruget er ved at fastsætte et beløb – inden de første drinks og øl ryger ned – så du ved, hvor meget du har at gøre med. Hæv eventuelt kontanter og lad kortet blive hjemme, eller få et kort der ikke kan laves overtræk på, så du kan sørge for kun at have det beløb på kortet, du aftaler med dig selv at bruge.

Det er især unge mænd, der svinger dankortet med lynets hast weekend efter weekend, og hvis pengene er til det, er der for så vidt ikke noget galt i det – men de fleste ville nok få en overraskelse, hvis de regnede ud, hvor mange penge der er brugt på byture de seneste måneder.